Hrvatski rukometaš napravio transfer karijere uoči Olimpijskih igara

Foto: EPA

PIVOT Veron Načinović (24) postat će novi igrač Kiela, objavio je njemački prvoligaš i jedan od najboljih europskih klubova. Hrvatski reprezentativac odradit će do kraja ugovor s francuskim Montpellierom, a zatim od sezone 2025./2026. zaigrati za Kiel, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

"Veron pripada novoj generaciji jakih pivota. Unatoč tome što je mlad, na putu je da postane lider hrvatske reprezentacije. U reprezentaciji i trenutačnom klubu stekao je iskustvo igranja na vrhunskoj razini", rekao je direktor Kiela Viktor Szilagyi.

Načinović je tražio Duvnjaka za pomoć

Načinović je rođen 2000. godine u Rijeci, a dosad je nastupao za Zamet, slovensko Celje i Montpellier, u kojem je od 2021. godine. Pivot visok 203 centimetra i težak 116 kilograma prošle sezone postigao je 57 golova u francuskom prvenstvu i 30 u Ligi prvaka. U dresu hrvatske reprezentacije dosad je odradio 23 utakmice i zabio 50 golova, a trenutačno se priprema za Olimpijske igre.

"Kiel je velik klub, institucija svjetskog rukometa. Brojnim mladim igračima cilj je zaigrati za Kiel, uključujući i meni", rekao je Načinović za službenu stranicu kluba te potvrdio da je razgovarao s Domagojom Duvnjakom, kapetanom Kiela i Hrvatske.

"Puno sam ga toga pitao i zahvalan sam mu na pomoći. Nemam iskustvo u Bundesligi, ali želim napredovati u svim aspektima. Sada se mogu usredotočiti na pripreme za Olimpijske igre s Hrvatskom i sezonu s Montpellierom prije no što prihvatim veliki izazov u Kielu", zaključio je Načinović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.