Hrvatski sudac drugi put ove sezone sudi u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

VEČERAS se igra šest uzvratnih susreta prvog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Od zanimljivosti izdvojimo da prvak Bosne i Hercegovine Borac iz Banje Luke brani prednost 1:0 iz prvog susreta na gostovanju protiv albanske Egnatije, a susret između gruzijskog Dinama Batumija i bugarskog Ludogoretsa će suditi hrvatski sudac Dario Bel.

Ludogorets će na gostovanju braniti prednost od 3:1 iz prvog susreta odigranog prije tjedan dana. Susret koji počinje u 19 sati će voditi kompletna hrvatska sudačka postava. Glavnom sucu Belu pomoćnici će biti Goran Pataki i Marjan Tomas, četvrti sudac je Patrik Kolarić, a u VAR sobi će sjediti Fran Jović i Mario Zebec.

Treći put sudi u Ligi prvaka

Ovo je već drugi susret ove sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka koji će voditi hrvatski sudac. Svoj debi u elitnom europskom klupskom natjecanju je prošlog tjedna u susretu prvog pretkola između kazahstanskog Ordabasyja i moldavskog Petrocuba (0:0) imao Patrik Kolarić kojem je Bel tada bio četvrti sudac, a sada su obrnuli uloge.

Belu je ovo treći susret koji će suditi u kvalifikacijama za Ligu prvaka u karijeri, a svi su bili u prvom pretkolu. Prije dvije godine je sudio dvoboj između kazahstanskog Tobola i mađarskog Ferencvaroša (0:2), a prošle sezone je pravdu dijelio u susretu između velškog kluba The New Saints i švedskog Hackena (0:2).

Do sada je sudio 196 utakmica u karijeri od čega 106 u SuperSport HNL-u. Osim dva susreta u kvalifikacijama za Ligu prvaka, u europskim natjecanjima je sudio na četiri utakmice kvalifikacija Konferencijske lige te na tri susreta grupne faze Konferencijske lige od čega se jedan odigrao prošle sezone kada je bio glavni sudac na utakmici između norveškog Bodo/Glimta i švicarskog Lugana (5:2).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.