Hrvatski talent vrijedan 18 milijuna eura vratio se šest mjeseci nakon operacije

Foto: Profimedia

LUKA SUČIĆ (21) ušao je u 74. minuti derbija sedmog kola austrijske Bundeslige u kojem je njegov RB Salzburg na gostovanju odigrao 2:2 sa Sturmom. Ofenzivnom veznjaku i jednom od najvećih hrvatskih talenata to je bio prvi službeni nastup nakon šest mjeseci. Podsjetimo, Sučić je u ožujku operirao koljeno. Prve procjene govorile su o pauzi dugoj tri-četiri mjeseca, da bi se na kraju vratio nakon pola godine.

Engleski mediji, doduše bez čvrstog izvora, nerijetko su pisali kako je Liverpool zainteresiran za Sučića. Smatra se kako bi ga engleski velikan mogao dobiti za 20-ak milijuna eura. Ako je u tome bilo istine, interes je sada smanjen s obzirom na dugu pauzu. Sučićev ugovor sa Salzburgom vrijedi do 2025. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 18 milijuna eura.

U Salzburgu je do ozljede bio prvotimac. Ukupno je upisao 97 nastupa, 13 pogodaka i deset asistencija. Ima četiri nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, s kojom je na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojio broncu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.