HNK RIJEKA

Igor Bišćan podnio ostavku: "Ne žele nas od prvog dana, uvjeti u Rijeci su loši"

Foto: Pixsell

IGOR BIŠĆAN više nije trener Rijeke. Podnio je ostavku na press konferenciji nakon pobjede protiv Istre u Puli (3:0). Rijeka je upisala prvu pobjedu nakon 50 dana, ali to nije nimalo utjecalo na odluku koju je Bišćan donio prije utakmice. Damir Mišković u nedjelju ujutro već je imao spremno rješenje.

Kako je Index ranije objavio, Bišćan je dao otkaz nezadovoljan atmosferom u klubu i limitiranim kadrom. Rijeka je službeno potvrdila vijest čim je završila utakmica u Puli.

Bišćan je nakon pobjede izbjegao kamere i zamolio svog pomoćnika Antu Tomića da odradi obveze prema televiziji i prokomentira utakmicu u emisiju koja ide uživo sa stadiona. Tomić je znao da Bišćan ide odraditi posljednju press konferenciju kao trener Rijeke.

U kratkom obraćanju novinarima kazao je da odlazi razočaran uvjetima rada u klubu i situacijom oko kluba. 

"O utakmici ću vrlo kratko. Način kako su moji igrači danas odigrali najbolji je pokazatelj koliko ima istine u napisima da smo jedni drugima okrenuli leđa. Kao što znate, ovo je moja zadnja utakmica na klupi Rijeke. Zasitio sam se rada u uvjetima koji nisu idealni, nisu ni blizu toga. Bez obzira na to, mi smo uspjeli napraviti sjajne rezultate u uvjetima koji nisu bili sjajni. Vremena su se promijenila", kazao je Bišćan u uvodu, a potom otvoreno kazao da se od prvog dana teško nosi s bojkotom dijela navijača Rijeke te da mu je bilo izuzetno stalo do kluba.

To se jasno vidjelo na njegovom radu i zalaganju u Rijeci, gdje je unatoč turbulencijama i loše odrađenom prijelaznom roku iz prosječne ekipe izvlačio maksimum i dokazao se kao odličan trener. No iako je marljivo radio i spremao se za utakmice, Bišćan je bio sve nervozniji i nije mogao skrivati da se osjeća loše. Na press konferencijama je više puta otvoreno kazao da su loši rezultati posljedica manjka kvalitete u momčadi, ali da igračima nema što prigovoriti. 

"Rijeci želim da nađe nekoga kome je do kluba stalo koliko je bilo i meni"

Bišćan je na rastanku posebno zahvalio svojim igračima i suradnicima. 

"Od početka ovdje nisam imao podršku šire javnosti. Kao što sam već kazao, druga su vremena. Rijeka je ranije mogla kupovati lijevog beka za potrebe jedne utakmice, a sada to više nije moguće. Odlučio sam da moram to presjeći. Zahvaljujem se svima na podršci, Damiru Miškoviću na povjerenju, a najveća zahvala ide mojim suradnicima i igračima. Rijeci u budućnosti želim puno sreće i da nađu nekoga kome će biti stalo do kluba onoliko koliko je bilo i meni", tužnim glasom je zaključio i napustio press konferenciju. 

Novinari mu nisu imali priliku postaviti dodatna pitanja. 

Gazda Rijeke već je angažirao novog trenera, a prema neslužbenim informacijama klupu preuzima Simon Rožman, 36-godišnji Slovenac s kojim je klub bio u kontaktu i nakon odlaska Matjaža Keka.

Mišković je tada u Bišćanu vidio dugoročno rješenje. Brzo su kliknuli, ali nisu izdržali ni godinu dana. Jutros smo doznali da je novi trener već na putu za Rijeku. Rožman je inače veliki miljenik Matjaža Keka, koji ga je htio u svom stožeru u Rijeci. 

U trenerskoj karijeri vodio je Celje i Domžale. Iz Domžala je otišao prije 18 dana i nije dugo čekao novi posao. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.