Ivan Jurić odustao od preuzimanja Hajduka

Foto: Profimedia

IVAN JURIĆ (48) ipak neće postati trener Hajduka. Proteklih dana pisalo se da je bio na korak do klupe splitskog kluba i da je sve već bio dogovorio s predsjednikom Uprave Ivanom Bilićem i sportskim direktorom Nikolom Kalinićem. Čekala se tek potvrda klupskog Nadzornog odbora, no do toga nije došlo jer je Jurić ipak odustao iz nepoznatog razloga.

Hajduk traži Ivankovićevog nasljednika

Podsjetimo, Hajduk je proteklu sezonu završio bez trofeja. Iako je na polovici SuperSport HNL-a bio vodeći, na kraju je osvojio treće mjesto iza prvaka Dinama i druge Rijeke, dok ga je u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa također izbacio zagrebački klub.

Krizu u proljetnom dijelu sezone otkazom je platio trener Mislav Karoglan, a do kraja ga je zamijenio Jure Ivanković. No, odmah se znalo da je Ivanković privremeno rješenje, čija se zamjena još traži.

Jurićev posljednji klub bio je Torino

Jurić je rođeni Splićanin kojeg su čitatelji u Indexovoj anketi uvjerljivo postavili kao drugu želju za novog trenera Hajduka, odmah iza slovenskog izbornika i bivšeg trenera Rijeke Matjaža Keka. 

Jurić je kao središnji vezni igrač nastupao za Hajduk, Sevillu, Albacete, Šibenik, Crotone i Genou, u kojoj je 2010. završio karijeru. Odmah je postao trener juniorske ekipe Genoe, nakon čega je promijenio nekoliko talijanskih klubova. Radio je u milanskom Interu i bio pomoćni trener Palerma, a kao glavni je vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino, koji mu je bio posljednji klub.

Talijanski insajder Nicolo Schira u nedjelju je objavio da je Jurić odbio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije jer želi ostati u Europi te da je Hajduk jako zagrizao da ga nagovori na povratak u Hrvatsku gdje još nije nikoga trenirao u karijeri. Jurić ima nekoliko ponuda pred sobom. Osim one iz Saudijske Arabije, pisalo se da mu one pristižu iz Italije, Francuske i Španjolske. 

Grafika: Sofascore

Bilić izjavio da je Hajduk u završnim pregovorima s trenerom

Predsjednik Hajduka Ivan Bilić, nasljednik Lukše Jakobušića, na prošlotjednoj skupštini govorio je o budućem treneru. "Naš jedini cilj je da momčad pokaže što se može napraviti radom, redom i disciplinom. Obećanja nećemo davati. Želimo biti konkurentni u domaćoj ligi za osvajanje trofeja. Želimo se plasirati u grupnu fazu Konferencijske lige.

Osvježavat ćemo igrački kadar, ali vjerujemo da ova momčad ima kostur da budemo uspješni. Nastavit ćemo s afirmacijom mladih igrača. Nadam se da ćemo do kraja sljedećeg tjedna imati trenera. U završnim smo pregovorima", izjavio je tada Bilić, no trener Hajduka nije bio poznat do kraja tjedna, a nije ni danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.