Ivan Šapina prošao u polufinale Olimpijskih igara. Na korak je do osvajanja medalje

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

IVAN ŠAPINA (25) se plasirao u polufinale Olimpijskih igara i time osigurao da će se minimalno boriti za brončanu medalju. Predstavnik Hrvatske u taekwondou, u kategoriji iznad 80 kilograma, slavio je u meču četvrtfinala protiv Richarda Ordemanna iz Norveške.

Pobijedio je rezultatom 2:1 u rundama nakon preokreta. U prvoj rundi je rezultat bio 5:3 na norveškog predstavnika nakon što su oba borca upisala jedan udarac nogom u glavu za tri boda, a Šapina je dobio dva kaznena boda jer je dva puta pao za vrijeme runde. U vrlo aktivnoj drugoj rundi je bio bolji Šapina s ukupnih 13:7. U odlučujućoj trećoj rundi, Šapina je bio bolji s 5:3.

Hrvatska traži sedmu medalju

Šapina će se u polufinalu boriti protiv Iranca Ariana Salimija, a njegov meč je na rasporedu u 17:02. S obzirom na to da cijeli program malo kasni, ostaje vidjeti kad će se točno boriti. Ako pobijedi u polufinalu, borit će se za zlatnu medalju u 21:19, a ako izgubi, borit će se za brončanu medalju u 20:19 ili 20:49 sati.

Osvoji li Šapina medalju, bit će to sedmo odličje za Hrvatsku na Igrama nakon strijelca Mirana Maričića, veslačke braće Sinković, judašice Barbare Matić, tenisačice Donne Vekić, bacačice diska Sandre Elkasević i taekwondoistice Lene Stojković.

Ovo su mu druge olimpijske igre

Podsjetimo, Šapina nastupa za splitski Marjan, a dosad je uspio nanizati nekoliko impresivnih uspjeha. Osvojio je brončanu medalju u srednjoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u taekwondou 2019. u Manchesteru, brončanu medalju u kategoriji do 87 kg na Europskom prvenstvu u taekwondou održanom u Sofiji u Bugarskoj 2021. godine, a ima i srebrnu medalju u srednjoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u taekwondou 2023. održanom u Bakuu u Azerbajdžanu.

Šapina je predstavljao Hrvatsku i na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. održanim u Tokiju. Natjecao se u muškoj disciplini iznad 80 kilograma, gdje ga je u drugom meču eliminirao Sun Hongy iz Kine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.