Jakirović: Nije loše da smo dobili ovaj šamar i spustili se na zemlju

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

HAJDUK je u velikom derbiju 6. kola SuperSport HNL-a pobijedio Dinamo na Maksimiru 1:0 golom Marka Livaje u 70. minuti. Splićani su ovom pobjedom preuzeli prvo mjesto SHNL-a u kojem je Dinamo dvije utakmice zaredom bez pobjede. Evo što je nakon utakmice rekao Dinamov trener Sergej Jakirović.

Dva derbija, nijedna pobjeda, je li to premalo?

Naravno da je premalo, ali imali smo danas nekoliko čistih šansi. Da smo zabili onu veliku, mislim da bismo okrenuli. Kontrolirali smo, oni su igrali očekivano i nisu nam radili previše problema. Bili su u dobrom bloku, a nama je falilo malo te energije da ih probijemo i ugrozimo.

Što biste drukčije napravili?

Lako je biti general poslije bitke. Morat ću pogledati utakmicu da dobijem širu sliku. Nema veze, odlučili smo se za ono što smo mislili da je najbolje plus igrači s klupe, koji ti mogu donijeti energiju. Besmisleno je sad o tome pričati.

Jeste li preoprezno ušli u utakmicu?

Ne igraju uprave, igraju igrači na terenu. Ne znam je li bilo preoprezno, više je falilo fluidnosti i kretanja bez lopte, intenziteta. To je izostalo.

Boli ovaj poraz?

Svaki boli, osobito u derbiju. Upozoravali smo, nastala je euforija, svi su pričali samo o Bayernu, a ja sam pričao da je prvenstvo važnije od svega. Možda nije ni loše da smo dobili šamar i da se spustimo na zemlji i nastavimo raditi. Večeras nismo realizirali ono što smo izradili da bismo bili zadovoljni.

Theophile-Catherine je ostao nazad kod zaleđa?

Moram pogledati utakmicu da to sve vidim, morat ćemo analizirati. Nije samo on, imali smo dosta neraspoloženih pojedinaca. To ćemo interno analizirati, nema smisla sad pričati o tome.

Teška večer za nas. Smatram da smo manje-više sve kontrolirali iako u prvom poluvremenu nisam bio sretan protokom lopte, igrom bez lopte i ulascima u prostor. Žurili smo i morali smo neke stvari bolje razigrati.

Na poluvremenu smo ubacili drugog napadača, imali smo neke situacije, ali primili smo gol iz jedne neopreznosti. Malo mi je nejasno da smo Livaju ostavili samog jer je bio naglasak da ne smije biti sam.

Napravili smo još dvije zamjene i onda je Kulenović imao šansu, Rog izašao sam na golmana, Pjaca jedan ulazak i nismo zabili. Izgubili smo utakmicu iz jedne neopreznosti, rekao je Jakirović u uvodu press konferencije.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.