Jakirović: Nije nam Hajduk radio probleme. Primili smo gol zbog neopreznosti

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

HAJDUK je pobijedio Dinamo 0:1 na Maksimiru u prvom derbiju sezone. U utakmici šestog kola SuperSport HNL-a jedini je pogodak zabio Marko Livaja. Hajduk je s ta tri boda preskočio Dinamo na ljestvici i istovremeno mu zadao prvi poraz ove sezone u svim natjecanjima.

Dinamo je bio bolji, imao je više udaraca i opasnih napada. No u 70. je minuti Hajduk zabio za vodstvo. Dominik Prpić sjajno je proigrao Marka Livaju, koji je zabio za 0:1. Hajduk je utakmicu završio s deset igrača. Drugi žuti karton dobio je u sudačkoj nadoknadi lijevi bek Ismael Diallo. 

Jakirović: Imali smo šanse i nismo zabili

"Teška večer za nas. Kontrolirali smo ovu utakmicu, nije nam Hajduk radio probleme. No spori smo bili u protoku lopte i u kretnjama. Završavali smo akcije malo brzopleto. Primili smo gol zbog neopreznosti. Imali smo šanse i nismo zabili. Moramo se pomiriti s porazom. 

Mislim da je Rogu kod matne situacije lopta odskočila. Liga prvaka nam slijedi. Možda nam je trebao jedan ovakav šamar da se probudimo malo iz euforije. Mi možemo bolje igrati. Fokusirani su momci, moramo se fokusirati na prvenstvo jer bez njega nema Europe. Dalje će nam biti teško jer paralelno moramo igrati prvenstvo", rekao je trener Dinama Sergej Jakirović

Gattuso: Ova pobjeda je za Nikolu Kalinića

"Hvala igračima, ovo je bio težak tjedan. Ovu utakmicu je trebalo odigrati s puno karaktera, koji su moji igrači pokazali. Ne treba gledati na ljestvicu. Još je prerano. Igramo dobro i poboljšavamo se iz utakmice u utakmicu. Na kraju ćemo vidjeti gdje smo stigli. Za Nikolu Kalinića se ne može reći da je lažljivac. On me nagovorio da dođem u Split. Hvala mu i posvećujem pobjedu njemu. 

Zbog ovih dečki sam jedino još tu. Vesele me. Odradio sam 400 utakmica kao trener i ovo što vidim u Splitu je posebno. Momčad me slijedi, sluša me i zato napreduje. Nemam vremena razmišljati o razočaranjima. Obećane su mi neke stvari, a nisu ispunjene. Predsjednik Hajduka i ja nismo razgovarali mjesec dana. Borit ću se dalje. 

Moja momčad je odigrala jako dobro u obrani. Dinamo ima kvalitetu u situacijama jedan na jedan, ali smo ih mi limitirali. Moramo igrati na ovakav način. Sviđa mi se sve ovo što sam danas vidio", rekao je Gennaro Gattuso za Max Sport televiziju.

Pjaca: Nije se igrao lijep nogomet

"Ne možemo biti sretni utakmicom ni rezultatom. Nije išlo onako kako smo htjeli. Nismo pokazali igru kao prošlih utakmica. Poraz boli, ali idemo dalje. Hajduk je iskoristio tu jednu šansu koju je imao.

Mi nismo svoje šanse iskoristili. Nije tu bilo puno ljepote, ovo je derbi. Nismo smjeli izgubiti. Još danas možemo razmišljati o ovoj utakmici. Imamo onda Ligu prvaka. Koncentriramo se na to", rekao je Marko Pjaca.

Krovinović: Želimo osvojiti prvenstvo

"Jedna bitna i velika pobjeda u bitnom trenutku. Ali nismo još ništa napravili, tek je početak sezone. U sljedećoj su utakmici moguća tri boda, kao i u onoj sljedećoj. Nismo imali puno prilika, ali smo ih iskoristili.

Ostali smo s igračem manje, nesvjesno smo se povukli. Čast mi je biti dio ove momčadi. Dinamu čestitam i želim mu svu sreću. Okrećemo se sad Kupu, ali želimo osvojiti prvenstvo. Moramo malo proslaviti večeras", rekao je Filip Krovinović.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.