Jakirović: Nije nama u Dinamu bilo ni slično kao što je sad u Hajduku

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO i Hajduk sutra od 20 sati igraju na Maksimiru derbi šestog kola SuperSport HNL-a. Hrvatski prvak Dinamo u ovaj susret ulazi kao izraženi favorit i trenutni lider prvenstva. Zagrebačka momčad nakon pet kola ima četiri pobjede i remi, a Hajduk je na učinku od tri pobjede i dva remija. Dinamov trener Sergej Jakirović i Stefan Ristovski od 12 sati drže presicu uoči derbija. Tekstualni prijenos presice pratite na Indexu.

Hoće li Mišić biti spreman?

Jakirović: Vidjet ćemo danas. Nećemo forsirati ništa jer ima jako puno utakmica. Pušem na hladno kad se sjetim situacije s Petkovićem, koji je želio igrati derbi pa se na kraju ozlijedio. Da je peti mjesec, onda nek se raspadne, kako se kaže. Ali sad nećemo riskirati.

Može li vas Hajduk nečime iznenaditi?

Jakirović: Može u smislu određenih pozicija, ali znamo tko može igrati. Što se načina igre tiče, nema tu iznenađenja.

Koliko stanje u Hajduku može utjecati na ekipu? Vama je prošle sezone bilo slično što se uprave tiče.

Jakirović: To su njihovi problemi, ja sam fokusiran na nas. Nije ista situacija kakva je bila kod nas prošle sezone jer smo mi imali uvijek podršku i mir. Nije bilo ni blizu u Dinamu kao što je sad u Hajduku.

Gattusu nije lako, morao se prilagoditi na državu u kojoj živi i na očekivanja koja postoje. Tu je i Rakitić, kojemu sigurno treba vremena da dosegne maksimalnu spremu, tu je Livaja, dokazana vrijednost i puno njih. Uvijek respekt i vjerujem da ćemo pokazati da smo bolja momčad.

Koji derbi s Hajdukom vam je ostao u najljepšem sjećanju?

Ristovski: Taj tjedan koji je trener spomenuo bio je poseban.

Jakirović: Meni onaj na Uskrs, jer smo u jako teškoj utakmici i teškom trenutku pobijedili, a morali smo ako smo željeli ostati u borbi za naslov. Tri dana kasnije bio je i Kup pa samo u direktnom dvoboju izbacili rivala iz utrke.

Dinamo je proglašen ogromnim favoritom i zbog situacije u Hajduku. Krije li to potencijalnu opasnost za vas?

Ristovski: Slažem se s trenerom, derbi je poseban. Ne smijemo mi nikoga podcjenjivati. Tu je još euforija oko Lige prvaka i Bayerna, traže se karte, ali nama prioritet mora biti SHNL i sljedeća utakmica, a to je Hajduk. Moramo se postaviti liderski i to potvrditi.

Jakirović: To više vi mediji potencirate da smo mi favoriti. Mi znamo da nas čeka zahtjevna utakmica jer nikad to nije lagana utakmica gdje god se igralo. Svih ovih dana sam zahtijevao da je maksimalni fokus na toj utakmici jer je prva sljedeća. Ja utakmice ne preskačem i napravit ću sve da budemo maksimalno koncentrirani. Ako netko preskače utakmice i poleti, to je više problem za njega. 

"Ovo je najveći derbi u hrvatskom nogometu. Derbi se ne igra, derbi se pobjeđuje i tako se trebamo postaviti. S gardom, kojim ćemo pokazati da je Dinamo pravi lider i ja se nadam da ćemo uspjeti doći do sva tri boda", rekao je Ristovski u uvodu konferencije.

"Prava utakmica u kojoj je svejedno tko je u kakvoj formi i koji je na ljestvici. Zna se što ta utakmica nosi. Veliki je respekt kod obje ekipe. Koristili smo juniore da bismo mogli trenirati u reprezentativnoj pauzi, ali više smo se regenerirali i oporavljali od nekih ozljeda.

Reprezentativci nisu ispali iz ritma i, što je najvažnije, vratili su se zdravi. Napravili smo tri dobra treninga, danas čekamo Hoxhu, koji se još nije vratio i danas ćemo se odlučiti za sastav", rekao je Jakirović u uvodu.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.