Jakirović pred Hajduk: Mišić? Da je peti mjesec, onda nek se raspadne

Foto: Marko Lukunic /PIXSELL

U PETAK, 13. rujna, od 20 sati na Maksimiru igrat će se najveći derbi SuperSport HNL-a. Vodeći Dinamo dočekat će trećeplasirani Hajduk, a prilično je sigurno da u momčadi prvaka Hrvatske neće biti jednog od ključnih igrača, Josipa Mišića. Mišić je prije nekoliko dana osjetio bol u mišiću, a nakon nekoliko pregleda u Dinamu su odlučili da će veznjak ipak propustiti derbi kako bi bio spreman za prvo kolo Lige prvaka protiv Bayerna u Münchenu 17. rujna. 

Podsjetimo, Dinamo se pobjedom nad Qarabagom plasirao u glavnu fazu klupskog natjecanja, gdje ga čekaju domaće utakmice protiv Borussije Dortmund, Milana, Celtica i Monaca te gostujuće protiv Bayerna, Arsenala, Salzburga i Slovana iz Bratislave.

Jakirović ne želi riskirati

Dan uoči derbija presicu je održao trener Modrih Sergej Jakirović, a prvo pitanje koje je dobio bilo je vezano za potencijalni nastup Josipa Mišića. Trener Dinama je jasno dao do znanja da ne želi ništa riskirati.

"Vidjet ćemo danas. Nećemo forsirati ništa jer ima jako puno utakmica. Pušem na hladno kad se sjetim situacije s Petkovićem, koji je želio igrati derbi pa se na kraju ozlijedio. Da je peti mjesec, onda nek se raspadne, kako se kaže. Ali sad nećemo riskirati", rekao je Jakirović.

Mišić je 2020. došao u Dinamo

Mišić je ove sezone upisao šest nastupa u SHNL-u i kvalifikacijama za Ligu prvaka. Za momčad trenera Sergeja Jakirovića odigrao je 531 minutu te upisao asistenciju. U Dinamo je stigao 2020. godine iz lisabonskog Sportinga prvo na posudbu, a onda ga je Dinamo u ljeto otkupio za dva milijuna eura.

U karijeri je još igrao za Rijeku, Osijek, Speziju, Sporting Lisabon i PAOK. Pet puta bio je prvak Hrvatske. Četiri titule ima s Dinamom i jednu s Rijekom, 2017. godine. Ugovor s Dinamom ima do ljeta 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 2.5 milijuna eura.
 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.