Jeličić zadivljen napadačem Osijeka: Sve je shvatio, on to osjeća. Zato me kupio

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, Emica Elvedji/PIXSELL

ANALIZIRAJUĆI što su napravili klubovi u 8. kolu SuperSport HNL-a, stručni komentator MAXSporta Joško Jeličić istaknuo je posebice Osijekovog igrača Arnela Jakupovića. Usporedio je austrijskog nogometaša s bivšim napadačem Osijeka Ramonom Mierezom i rekao da je Jakupović "finiji i školovaniji igrač" od Argentinca.

Jakupović je bio dvostruki strijelac u pobjedi 2:1 Osijeka protiv Varaždina i to su mu bili prvi golovi za klub. U 16. minuti zabio je gol iz slobodnjaka s gotovo 30 metara. Odlučio se za udarac koji je išao pod samu prečku. Pet minuta kasnije je ponovno zabio. Proigrao je Anton Matković, Jakupović si je prvim dodirom sjajno dao loptu u for i izbio pred Silića, kojeg je hladnokrvno matirao lijevom nogom. 

Jeličić: Nisam ga prije gledao

"Centralni napadač, osim što je zadužen za golove, mora sam razmišljati o svojim suigračima. Na primjeru Jakupovića… Dugo nisam vidio... On je puno finiji i školovaniji igrač od Miereza, koji je agresivac, skok-igrač, lider. Njegove linije kretanja, njegova nogometna inteligencija. Nisam ga prije gledao", rekao je Jeličić.

"Ako ide lopta od Pušića, traži asistenciju za gol. Ako ide po boku, tražiš centaršut. Ako ide lopta od stopera, dolaziš pomoći. Napadač svaki put mora razmišljati što može očekivati od svog suigrača. Zato me je Jakupović kupio. Tek je došao i vrlo brzo je sve shvatio, on to osjeća. Ima primanje lopte, prvi dodir nevjerojatan", dodao je komentator o napadaču kojeg je Osijek doveo iz Maribora za milijun eura.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.