Jones: Prebit ću tog starca Miočića, uzeti 15 milijuna dolara i odjahati u suton

Foto: Profimedia

ŠESNAESTOG studenog nas očekuje jedan od najvećih borilačkih događaja godine. Tada će napokon, nakon nekoliko godina čekanja i odgađanja, Stipe Miočić i Jon Jones ukrstiti rukavice i boriti se za pojas prvaka teške kategorije UFC-a na priredbi UFC 309.

Miočić je statistički najbolji teškaš u povijesti organizacije, dok je Jones prema mnogima najbolji borac u povijesti sporta i nema ni jedan "pravi" poraz u karijeri. No, njihovo dugogodišnje dogovaranje i odgađanje meča zbog ozljeda i drugih problema revoltiralo je UFC fanove.

Posebno se to odnosi na navijače engleskog borca Toma Aspinalla, koji je prema većini navijača, medija i struke odavno trebao dobiti priliku za napad na pojas. Na borilačkim stranicama osvanulo je nekoliko objava u kojima se vidi da se Jones dopisivao s Aspinallovim fanovima, a u njima je otkrio koliko će zaraditi za meč s Miočićem.

"Prebit ću tog starca i odjahati u suton"

"Ok, što ako sam prljavo bogat i doslovno sam vlasnik ne jedne, nego dviju omanjih vila u istom gradu? Što sam ako imam sve to?" upitao je Jones jednog od fanova koji mu je na to odgovorio da je i dalje kukavica jer je uzeo lakši meč s Miočićem nakon kojeg će se vjerojatno oprostiti.

"Već sam zaradio 15 milijuna dolara za svoju sljedeću borbu. Da, brate, spremam se prebiti tog starca i odjahati u suton. Nadam se da ćeš uživati gledajući", odgovorio mu je Jones. Zasad nije poznato koliko će Miočić zaraditi, ali bit će sigurno manji iznos od toga.

Prema svim dostupnim podacima, Miočić je u karijeri zaradio ukupno oko deset milijuna eura, što znači da će Jones samo za ovaj meč zaraditi 50% više. Miočiću će to gotovo sigurno biti zadnji meč u karijeri, a takav scenarij je moguć i kod Jonesa.

Jones je praktički neporažen u karijeri

Jones (37) ima samo jedan poraz, a doživio ga je 2009. godine protiv Matta Hamilla. U jednom trenutku Jones ga je udario laktom na nedozvoljen način, pa ga je sudac diskvalificirao, ali mu većina fanova to ne broji kao poraz.

Od 2011. do 2020. bio je prvak poluteške kategorije, a u svom jedinom meču u teškoj kategoriji svladao je Ciryla Ganea u ožujku prošle godine za titulu koju bi sada trebao braniti protiv pet godina starijeg Miočića. Njih dvojica trebali su se boriti 11. studenoga prošle godine, no do borbe nije došlo zbog ozljede Jonesa na treningu.

Miočić (42) je prvak postao 2016. godine, kada je nokautirao Fabrizija Werduma u Brazilu. Nakon toga je triput uspješno branio naslov, što nikome od UFC-ovih teškaša nije pošlo za rukom. Titulu je izgubio od Daniela Cormiera, ali ju je protiv njega i vratio te obranio u velikoj trilogiji. Zadnji put se borio prije tri godine, kada je nokautom izgubio titulu od Francisa Ngannoua.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.