Kalinić: Znalo se od prvog dana da Perišić vjerojatno ostaje do kraja ljeta

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

IVAN PERIŠIĆ odlazi iz Hajduka! U utorak ujutro na Poljudu je održan sastanak s Perišićem te je sportski direktor Nikola Kalinić javnosti rekao odluku. Perišić, 35-godišnja legenda hrvatskog nogometa, oprašta se od Hajduka nakon tek 12 utakmica i sa samo jednim zabijenim pogotkom.

"Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na Klub, ali posebno na Ivana i obitelj koji su nezasluženo doživjeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan vjerojatno ostaje do kraja ljeta. Nažalost, u posljednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obje strane u mirnom tonu zaključile kako se suradnja neće nastaviti.

U narednim danima ćemo donijeti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora. Zbog izrazite važnosti utakmice koja je pred nama, potpuni fokus cijelog kluba je na uzvratnoj utakmici zato pozivam navijače da daju punu podršku momčadi i stručnom stožeru pred ispunjenim Poljudom na putu prema play-offu", rekao je Kalinić.

Kako je došlo do raskola?

Podsjetimo, Perišić je u subotu navečer izbačen iz Hajdukove momčadi za nedjeljno gostovanje kod Lokomotive. Ta je utakmica završila 1:1, a Hajduk je u posljednjim sekundama primio gol iz penala. Trener Gennaro Gattuso na presici je objasnio razloge Perišićevog izostanka i otkrio da on želi napustiti Split:

"Prije 20 dana došao je u moj ured i rekao da bi želio otići. Ako netko ne želi ostati, onda moram respektirati ostatak ekipe, a u svlačionici postoje pravila koja se moraju poštovati. Dao sam mu šansu da igra 20 minuta, 35 minuta, 65 minuta. Ako neki igrač izrazi želju da ode, može dovesti do krivih razmišljanja. Ovo nije zatvorena priča. On je i dalje tu."

Hajduk osudio hajku

O svemu se naknadno priopćenjem oglasio i Hajduk: "Posljednjih dana svjedoci smo nepravedne hajke prema našem igraču i proslavljenom reprezentativcu Ivanu Perišiću, istinskoj veličini hrvatskog nogometa. Ivan nije zaslužio takav tretman niti bilo kakve uvrede koje bezuvjetno osuđujemo.

Ovom prilikom želimo jasno poručiti da ćemo sve slučajeve i nesporazume koji se dogode unutar Kluba nastaviti rješavati internim putem. Na nama kao Klubu, ali prije svega hajdučkoj javnosti je da sudjelujemo u zaštiti klupskih interesa i svih vrijednosti koje njegujemo."

Perišić se oglasio na Instagramu

Ovo nije prvi put da je Gattuso izbacio važnog igrača iz sastava. Uoči gostovanja na Farskim otocima Talijan je odstranio Emira Sahitija (25) zbog nediscipline, no bio je vraćen u sljedećoj utakmici protiv Slaven Belupa.

Nakon što je objavljeno da je kažnjen, Perišić se o cijeloj situaciji oglasio na Instagramu, gdje je objavio poruku: "Danas je važna utakmica i ne pada mi na pamet remetit momcima i klubu mir tako da skrećem pažnju na sebe. Sritno ciloj ekipi, a o onome što se dogodilo možemo nakon toga. HŽV."

Perišić (35) se u Hajduk, iz kojeg je otišao prije 20 godina, vratio zimus. Tottenham ga je pustio nakon što je ujesen prošle godine pokidao ligamente. Dugo se oporavljao od jako teške ozljede i operacije, nakon čega je krajem prošle sezone zaigrao za Hajduk, a zatim i za Hrvatsku na Euru.

Perišić može otići za 200 tisuća eura nakon 29. kolovoza

Ugovor s Hajdukom mu traje do ljeta iduće godine, ali je do tada produljen automatizmom jer je po potpisu prvog ugovora, kad se Perišić vratio u Hajduk, dogovoreno da se ugovor 4. srpnja 2024. produlji za još godinu dana ako u tom trenutku bude u klubu.

To se i dogodilo, ali postoji kvaka. Naime, to nije jedina klauzula propisana ugovorom koji je Perišić potpisao kad se vratio u Hajduk. Ako bi netko uplatio 200 tisuća eura odštete na račun Hajduka od 29. kolovoza do 5. rujna ove godine, Perišić bi bio slobodan otići iz kluba neovisno o ugovoru koji je produljen.

U prijevodu, Perišić si je očito u pregovorima osigurao luksuz da s Poljuda može otići u smiraju prijelaznog roka ako pohod na skupine Konferencijske lige bude neuspješan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.