Katalonci: Barca će budno pratiti utakmicu u Osijeku. Zato što Lewandowskog boli

Foto: Profimedia

ZABRINUTOST oko Roberta Lewandowskog pred večerašnji meč Hrvatske i Poljske (20:45) u Osijeku, u Ligi nacija, vlada u njegovoj reprezentaciji i klubu. Zato što je Lewandowski nenadoknadiv i Poljskoj i Barceloni. Ističe to katalonski Mundo Deportivo u tekstu pod naslovom "Barca budno prati stanje Lewandowskog na utakmici Hrvatske i Poljske u Osijeku".

Zašto Barcelona i njoj skloni mediji budno prate utakmicu Hrvatske i Poljske?

List iz Barcelone navodi zašto: "Poljski napadač je zbog boli tražio zamjenu na utakmici protiv Škotske u četvrtak, a već danas je starter u novom zahtjevnom meču Lige nacija. To se tiče i Barcelone jer nakon što je Fermin Lopez ozlijedio mišić, Dani Olmo dobio udarac u koljeno, a načeti Lamine Yamal danas igra tešku utakmicu protiv Švicarske, Barca budno prati stanje Roberta Lewandowskog. Naime, 36-godišnji napadač mora igrati svaku utakmicu za Barcelonu zato što ona naprosto nema zamjenu za njega", piše Mundo Deportivo i dodaje:

"Poljski golgeter tražio je zamjenu u 72. minuti gostovanja kod Škotske u prvom kolu Lige nacija, koja je završila pobjedom Poljske 3:2, iako je do tada igrao sjajno. Od dva gola koja je do tada postigla Poljska, Lewa je po jedan zabio i namjestio. Zamjena njega u tom trenutku bila je iznenađenje jer nije se činilo da ima ikakvih problema. Ipak, napadač je kasnije otkrio da je osjećao bol, zbog čega nije htio riskirati zbog jako duge sezone koja ga čeka."

"Osjetio sam nelagodu i bol. Shvatio sam da ako riskiram u četvrtak, dan ili dva kasnije može mi biti puno gore"

Citira se izjava Lewandowskog: "Osjetio sam nelagodu i bol. Shvatio sam da ako riskiram u četvrtak, dan ili dva kasnije može mi biti puno gore. Tako je, za dobro momčadi i mene, odlučeno da napustim teren. Čeka me jako zahtjevna sezona u kojoj bi mogao igrati do 70 utakmica, tako da trebam mudro rasporediti snagu i energiju." Katalonci zaključuju: "Lewandowskog sada čeka novi jako zahtjevni meč Lige nacija večeras na Opus Areni u Osijeku i sve ukazuje na to da će i tamo startati usprkos boli koju osjeća."

Katalonci i Poljaci ne mogu bez Lewandowskog

Jasno je zašto Barcelona i njoj skloni mediji tako strepe nad Lewandowskim. Slavnog, ali i vremešnog (36) golgetera je Barcelona prije dvije godine kupila od Bayerna uz odštetu od 45 milijuna eura. Od tada je za Barcu odigrao 99 utakmica, postigao 63 gola i namjestio ih 18. U novu sezonu sjajno je ušao, s četiri gola u isto toliko utakmica i pobjeda. 

Poljskoj je Lewandowski, naravno, također ključni igrač. U 152 nastupa za reprezentaciju ima 83 gola i 34 asistencije. Kao što smo naveli, od tri gola za pobjedu kod Škotske na startu Lige nacija, po jedan je postigao i namjestio.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.