Katastrofalna forma Njemačke. Legendarni napadač: Neke igrače više nećemo vidjeti

Foto: EPA

NJEMAČKA je izgubila od Kolumbije 0:2 u prijateljskoj utakmici. Pogotke za goste postigli su Luis Diaz u 54. i Juan Cuadrado iz kaznenog udarca u 82. minuti, čime je nastavljena katastrofalna forma Nijemaca uoči Europskog prvenstva 2024., kojem su domaćini. Novi poraz komentirao je legendarni njemački napadač, a danas sportski direktor reprezentacije Rudi Völler (63).

"Premalo smo pokazali u posljednje tri utakmice. Kolumbija je bila najteži protivnik. Bole me prijašnje dvije utakmice (poraz od Poljske i remi s Ukrajinom, op. a.). Izbornik Hansi Flick je pokušao sve. Isprobao je neke stvari, ali kvaliteta igrača nije kao prije nekoliko godina. Uvjeren sam da neke igrače nećemo vidjeti u rujnu", rekao je Völler za RTL. Njemačka će u rujnu igrati prijateljske utakmice s Japanom i Francuskom.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE S UTAKMICE NJEMAČKA - KOLUMBIJA

Njemačka reprezentacija je u krizi

Njemačka s izbornikom Hansijem Flickom na Svjetskom prvenstvu u Kataru nije prošla skupinu, kao ni u Rusiji 2018. godine. Na Europskom prvenstvu 2020. ispala je u osmini finala. Ove godine odigrala je pet prijateljskih utakmica. Pobijedila je samo Peru (2:0), nakon čega nije slavila u ogledima s Belgijom (2:3), Ukrajinom (3:3), Poljskom (1:0) i sada Kolumbijom (0:2).

"Flick će ostati izbornik. Svi se slažemo da je savršen izbornik za ostvarenje uspjeha na Europskom prvenstvu. Želimo pobjede, želimo testirati neke stvari, ali istovremeno želimo motivirati ljude. Na kraju smo teške sezone, umorni smo i noge su teške. 

Razočaran sam, žao mi je navijača. Probali smo, ali nije uspjelo. Argumenti nisu na našoj strani. U rujnu ćemo morati biti bolji, pokazati više volje", poručio je Völler koji je u osamdesetima i devedesetima odigrao 90 utakmica za Njemačku i postigao 47 golova. Tijekom klupske karijere nastupao je za Offenbach, TSV 1860 München, Werder, Romu, Marseille i Bayer Leverkusen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.