Kontroverzni mega projekt golf terena na Srđu predstavlja legendarni Greg Norman

MEGA projekt "Golf Park Dubrovnik" vrijedan čak 6,5 milijardi kuna, u petak će u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici na pompozan načini biti predstavljen čelnicima Grada i županije, ali i hrvatskoj javnosti. Promociju će odraditi jedna od najvećih legendi ovog sport, ali i jedan od investitora u projekt za koji je vezan čitav niz skandala i kontroverzi, Australac Greg Norman.

Čovjek koji je čak šest i pol godina obitavao na svjetskom broju ljestvice najboljih svjetskih golfera, danas se bavi ovakvim i sličnim investicijama, a njegova je tvrtka osmislila i projektirala čak 70 golf terena na šest kontinenata. Trenutačno su koncentrirani na Dubrovnik, odnosno Srđ.

Ništa od referenduma

Ovaj mega projekt od prvog je dana uživao veliku naklonost hrvatske Vlade koja ga je proglasila strateškim interesom RH. No u isto vrijeme građani Dubrovnika nisu bili oduševljeni zbog činjenice da će iznad njihovog grada niknuti kompleks sa dva golf terena, golf akademijom, vježbalištem, konjičkim klubom i velikim smještajnim kapacitetima. Dubrovčani su umjesto turističkog raja, u ovom projektu prozreli nasilnu apartmanizaciju Srđa.

Uslijedio je politički ping pong na relaciji vlast - oporba, a čak je i sadašnji dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić projekt obilato iskoristio u svojoj izbornoj kampanji. Tvrdio je da sporno zemljište na Srđu vrijedi najmanje 100 milijuna kuna, a ne mizerna dva koliko je plaćeno. Tvrtku Razvoj Golf (investitora) zamolio je da vrati zemlju u zamjenu za "crkavicu" kojom su ju platili i podnio je kaznenu prijavu protiv bivše gradonačelnice Šuice. Dubrovčanima je obećao referendum koji do dana današnjeg nije održan, a dojam je da se i njegova garnitura na koncu pomirila s izgradnjom golf igrališta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.