Kovačić neće igrati ni protiv Poljske

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

MATEO KOVAČIĆ neće igrati za Hrvatsku u utakmici s Poljskom u Ligi nacija u utorak u 20:45. Veznjak Manchester Cityja izostao je i s prve utakmice u ovom mini-ciklusu jer čeka rođenje drugog djeteta. Hrvatskoj u Poljskoj treba barem bod da bi održala prednost nad Poljacima te ostala na drugom mjestu, koje osigurava ostanak na elitnoj razini Lige nacija. Izbornik Zlatko Dalić najavio je da bi Kovačić mogao zaigrati za Hrvatsku protiv Poljske, no to se ipak nije dogodilo.

Na Maksimiru, u pobjedi 2:1 protiv Škotske, mijenjao ga je na poziciji centralnog veznog Mario Pašalić. Nije to prirodna Pašalićeva pozicija. Atalantinom veznjaku više odgovara uloga u kojoj može biti u završnici akcija. No Zlatko Dalić nije na popis stavio velik broj opcija za tu poziciju.

U sustavu 3-5-2 Luka Modrić je jedan od dva zadnja vezna. Drugi bi mogao biti Kristijan Jakić, kojem je to prirodna pozicija, koju je igrao neko vrijeme u Dinamu. Petar Sučić i Nikola Moro također su kandidati koji inače igraju tu poziciju. Mogao bi na to mjesto upasti i Martin Baturina u nekoj iznimno ofenzivnoj postavci.

Zabio dva gola u prošlom kolu

Mateo Kovačić (30) dobio je veću ulogu i važnost u momčadi Manchester Cityja ozljedom Rodrija. Španjolski zadnji vezni vjerojatno ove sezone više neće nastupati, a Pep Guardiola morat će prilagoditi igru igračima koji su mu na raspolaganju.

Kovačić je u prošlom kolu pokazao da može na njega ozbiljno računati. Zabio je dva gola u pobjedi protiv Fulhama 3.2, igrajući na poziciji zadnjeg veznog. Hrvatski je reprezentativac za svoj nastup dobio pohvalu Guardiole, engleskih medija te suigrača.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.