Kovačić: Turska nas je malo poljuljala, ali želimo se vratiti pobjedama

Foto: EPA

WALES i Hrvatska igraju sutra u 20:45 u Cardiffu u osmom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska trenutno ima tri boda više od Velšana i nalazi se na drugom mjestu ljestvice, dok je Wales četvrti. Za obje reprezentacije ova utakmica je jako važna u borbi za prve dvije pozicije koje vode na završni turnir.

Utakmicu je na press-konferenciji najavio veznjak hrvatske reprezentacije i Manchester Cityja Mateo Kovačić: "Sigurno nas je ovaj rezultat malo poljuljao. Nismo očekivali poraz protiv Turske u Osijeku, ali nismo bili pravi i dobri. Imamo novu priliku pokazati pravo lice i pokazati dobre stvari koje smo radili posljednjih godina.

Wales je uvijek vrlo opasan, i oni i mi moramo pobijediti. Želimo se vratiti na pobjedničke staze, očekujemo tešku utakmicu. Vidjeli smo u Splitu da su neugodni, bili smo bolji, ali primili smo gol u zadnjoj minuti. Trebamo ući u utakmicu čvrsto i agresivno. Od Hrvatske se uvijek očekuju dobri rezultati. Očekujemo sami od sebe da smo dobri, očekujemo pobjedu, ali nekada se dogodi i poraz. Imamo priliku pokazati pravo lice i odigrati dobru utakmicu."

"Ako ne uđemo kako treba, oni će nas kazniti"

Novinare je zanimalo što je pošlo po krivu protiv Turske: "Krenuli smo dosta loše, Livi je sjajno branio u početku. Nismo bili čvrsti, kompaktni, agresivni. Sve je krenulo loše i bili smo neefikasni prema naprijed. Nije bilo dobro, ali nogomet uvijek daje novu priliku, možemo popraviti dojam."

Posljednji put Hrvatska je u Walesu gostovala prije četiri godine i remizirala: "Očekujem sličnu utakmicu protiv Walesa, borbenu, ako ne uđemo kako treba, oni će nas kazniti. Oni će ići na sve ili ništa, jako su dobri prema naprijed, imaju duge lopte, individualnu kvalitetu... Publika je iza njih, imali smo puno teških utakmica u našim karijerama."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.