Legenda Hajduka: Dinamo je jedina svijetla točka našeg nogometa

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

IVAN PUDAR (63), bivši je golman i trener Hajduka. Kao vratar Bilih ostavio je dubok trag na Poljudu, gdje je, osim jedne sezone u Spartaku iz Subotice, bio od 1979. do 1990. Pred sutrašnji derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru komentirao je situaciju u momčadima najvećih rivala:

"Pitali su me kako će Dinamo tamo na uzvratu play-offa Lige prvaka u Azerbajdžanu. I onda, kad je dobio 2:0, samo skineš kapu, pokloniš se, kažeš 'svaka čast, Dinamo' i doviđenja. Jedina svijetla točka nam je Dinamo, nemamo što govoriti o tome. Rezultat govori i sve je tu jasno. Tko iz Hajduka može igrati u Dinamu? Može Livaja. A tko iz Dinama u Hajduku? Cijela klupa" izjavio je u emisiji Sport nedjeljom.

"Mi dovodimo poluozlijeđene, slobodne igrače, one koji ne igraju. I još ih plaćamo. Bože sačuvaj"

Pudar se osvrnuo i na to što je Dinamo plasmanom u Ligu prvaka donio svim ostalim hrvatskim prvoligašima oko milijun eura: "Dinamo je napravio jednu vrlo kvalitetnu stvar, a nitko mu dosad još nije javno zahvalio. Možda jedan klub prije dvije, tri godine. Svi dobivaju novac od toga što Dinamo osigura Ligu prvaka. Viču uvijek protiv Dinama, a uzmu novac."

Pudar je usporedio način na koji Dinamo i Hajduk slažu momčadi: "Ima Dinamo stranaca, ali ima i svojih igrača. Takva je dobra i kvalitetna selekcija, dobro odrađena. Nije da menadžeri guraju igrače, nego točno se vidi kvaliteta. Nije da se upitaš hoće li moći igrati u Dinamu, nego on igra! A mi dovodimo poluozlijeđene, slobodne igrače, one koji ne igraju i ostale. I još ih plaćamo, uh! Bože sačuvaj."

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.