Legenda Poljske o problemima uoči Hrvatske: Bolje ne trebamo tražiti jer ih nemamo

Foto: EPA

POLJSKA javnost vrlo je nezadovoljna igrom svoje nogometne reprezentacije uoči dvoboja s Hrvatskom u četvrtom kolu Lige nacija. Nižu se kritike brojnih stručnjaka, a svoje nezadovoljstvo izrazio je čak i kapetan Robert Lewandowski. Poljska je u tri odigrana kola Lige nacija osvojila tri boda - pobijedila je kod Škotske, ali onda izgubila u Hrvatskoj 1:0 te u domaćem susretu s Portugalom 3:1. Poljaci su posebno razočarani kako su igrali protiv Portugalaca.

Boniek: Bolje igrače ne trebamo tražiti jer ih nemamo

Kritikama se pridružio i Zbigniew Boniek, vjerojatno najveći nogometaš u poljskoj povijesti uz Roberta Lewandowskog. "U reprezentaciju se biraju svi najzanimljiviji i najbolji igrači, uz nekoliko iznimaka (greške se uvijek događaju). Bolje ne treba tražiti, jer ih nema, ali oni koji su tu mogu i trebaju igrati puno bolje. Sutra je nova prilika", napisao je Boniek na X-u.

Boniek je za Poljsku skupio 80 nastupa od 1976. do 1988., a na Svjetskom prvenstvu 1982. doveo je reprezentaciju do trećeg mjesta. Iste godine bio je i treći u poretku za Zlatnu loptu. Nakon tog SP-a napravio je transfer u Juventus, a kasnije je igrao i za Romu. Kratko je 2002. bio i izbornik Poljske, a od 2012. do 2021. bio je predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza.

Podsjetimo, Poljska i Hrvatska u utorak od 20:45 u Varšavi igraju susret četvrtog kola elitnog ranga Lige nacija. Momčad Zlatka Dalića bi pobjedom vjerojatno osigurala plasman u četvrtfinale ovog natjecanja.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.