Lewandowski uoči Hrvatske prozvao izbornika i suigrače: Ovo nema smisla

Foto: EPA

POLJSKA reprezentacija je u teškoj situaciji u Ligi nacija. S posljednjim porazom od Portugala je ostala na samo tri boda nakon tri odigrana kola te joj u utorak treba pobjeda nad Hrvatskom u Varšavi, ako želi zadržati ikakve šanse za dohvaćanje sljedeće faze natjecanja u Ligi nacija.

Doduše, Poljake više od rezultata zabrinjava igra reprezentacije. U istoj skupini je i Škotska koja ima nula bodova, ali je odigrala tri značajno bolje utakmice od Poljaka. Da je situacija zabrinjavajuća potvrdio je i Robert Lewandowski, koji se danas obratio medijima i izrazio svoju zabrinutost.

"Što je nedostajalo protiv Portugala? Hrabrost. Imali smo trenutaka kad smo se približavali šesnaestercu, ali nismo uspjeli izigrati protivnika u obrani. Ja sam dobio samo jednu dobru loptu, ništa drugo. Stajali smo prenisko, znam da protiv Portugala nikada nećemo ići jedan na jedan na cijelom terenu i igrati ravnopravno, ali ipak smo trebali bolje. Moja uloga nije ići do veznog reda ili čak do obrane da bih dobio loptu. Ovo nema smisla", rekao je Poljak te tako poslao poruku izborniku, ali i suigračima.

Objasnio je što bi taktički trebalo prilagoditi

Utakmica četvrtog kola Lige nacija između Poljske i Hrvatske se igra u utorak od 20:45, a ove dvije reprezentacije sastale su se i u prošlom reprezentativnom ciklusu, onom u rujnu. Tada je Hrvatska na Opus Areni slavila s 1:0, golom Luke Modrića iz slobodnog udarca.

"U prvoj utakmici je Hrvatska često imala loptu i igrala leđima prema golu. Pitanje je što mi želimo. Želimo li obranu podići više da skratimo teren i budemo bliže jedni drugima? Svi znamo da Hrvatska ima odlične igrače, ali mi moramo odrediti smjer kojim želimo ići. Hoćemo li igrati na ofsajd-zamke i biti visoko ili ćemo biti bliže šesnaestercu?" rekao je Lewandowski pa dodao:

"Ipak, ne preduboko jer je Portugal pokazao rješenje za to. Sjećam se da je u Osijeku većina hrvatskih igrača pokušavala doći do lopte, nisu tražili dodavanja iza leđa. Na to isto moramo biti spremni. Možda će nam biti dovoljno da stanemo deset metara više na terenu, možda će to otežati Hrvatima."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.