Dva poentiranja u dvije minute kozmetički prebrisala sve loše u dotadašnjih 75

IZ PONORA bezidejne i beskrvne igre izvukle su rezerve. Dujmović asistencijom za izjednačujući gol i Kalinić poentiranjem za pobjedu.

> Ketsbaia: Ponosan sam na svoje igrače, držali smo u šahu ponajbolju reprezentaciju svijeta

> Bilić: Rodilo se! Da sam izgubio otišao bi doma

> Marković: Ne smetaju me zvižduci, znam da me Splićani vole

> Krvavi obračun u Splitu - Torcida napala Boyse: "Bilo je krvi ka´ kiše"

Prvih 14 minuta bilo je u znaku grobne tišine tribina zbog jednako toliko godina bez reprezentacije u Splitu. Za vrijeme poljudske šutnje Hrvatska je pukotinu u gruzijskoj obrambenoj petorci nastojala probiti preko krila i kornera. Međutim, neuspješno, jer nijedna lopta nije došla do Eduarda, a tek jedna do Jelavića.  Ostali nabačaji Srne i Perišića završavali su u naručju sjajnog gruzijskog golmana Lorie.

U 16. minuti potpuni šok, baš minutu nakon što su tribine proključale kada je "bojkot zbog bojkota" prekinut petardama, bakljama i skandiranjem. Izvjesni Jaba Kankava je u drugom prelasku Gruzije preko centra poentirao. Siradze je u peterac Hrvatske poslao "svijeću" koja je dugo padala pred gol. To ipak nije pomoglo Ćorluki i Srni da nadskoče Kankavu. On se iznad obojice izborio za loptu, koju glavom šalje u gornji lijevi kut nepomičnog Runje.

Hrvatska je, osim jednog dobrog šuta Modrića (koji je Loria skrenuo u stativu) "odgovorila" sporom igrom, bez probojnosti i s puno "pimplanja" i alibi-dodavanja oko gruzijskog bunkera. Svi pokušaji nabačaja za Jelavića do njega nisu stigli, pa je bilo logično da ga Bilić na poluvremenu zamijeni Kalinićem, jer bilo je vrijeme da se bunker probije igrom "po podu".


Također, Bilić je po tko zna koji put napadače trošio na boku, a tako, kao što smo i u Tbilisiju vidjeli, ne ide. Do prve prilike u drugom dijelu trebalo je čekati gotovo sat vremena igre. Srna je nabacio za Dudua, koji glavom trese prečku.

Deset minuta ničega poslije toga rezultira skandiranjem "Igrajte pičkice!", a nakon što je Loria obranio Kaliniću dva uzastopna šuta s par metara, Bilić očajnički vadi Perišića i u špicu gura Klasnića, dok nevidljivog Vukojevića mijenja Dujmović.

Do velikog preokreta došlo je nakon dva sjajna Srnina slobodnjaka (jednog je skinuo Loria, a drugog stativa). U 76. minuti lijevu stranu sjajno je probio Dujmović i nakon duplog pasa s još jednim jokerom (Klasnićem) izvadio loptu iz gol-auta kao povratnu i sjajnu asistenciju za Mandžukića na petercu. On vrškom kopačke šalje loptu u mrežu.

Dvije minute poslije Eduardo je na desnoj strani prevario čuvara i lijepo u prostor zavrnuo loptu, na koju u padu nalijeće Kalinić. Krasan završetak akcije i potpuni preokret Hrvatske.

Na silu izborena pobjeda protiv Gruzije ne smije sakriti evidentne slabosti reprezentacije i izbornika koji je vodi, jer više od 70 minuta nije postojala ni igra, ni jasna koncepcija kako probiti protivnika koji je igrao upravo onako kako je najavio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.