Lonzo Ball zaigrao nakon skoro tri godine. Nitko se nije vratio nakon takve operacije

Foto: Profimedia

NAKON više od 1000 dana i tri operacije koljena bivši drugi izbor NBA drafta Lonzo Ball sinoć se vratio košarci u predsezonskoj utakmici Chicago Bullsa uz ovacije na nogama svih okupljenih u United Centru.

Danas 26-godišnjak, Lonzo je najstariji brat košarkaške obitelji Ball koja je bila viralni hit krajem prošlog desetljeća, na čelu s lajavim ocem LaVarom, koji je pričanjem isforsirao da LA Lakersi na draftu 2017. kao drugog izaberu njegova sina. U svestranoj rookie sezoni postizao je 10.2 poena, 6.9 skokova i 7.2 asistencije, da bi nakon druge završio u New Orleansu u velikoj razmjeni za Anthonyja Davisa.

Nakon četiri sezone prešao je u Chicago, gdje je u 35 utakmica igrao najučinkovitiju košarku karijere, a Bullsi su bili najbolja momčad Istoka, dok u siječnju 2022. nije ozlijedio koljeno i morao na operaciju.

Trebao je mirovati maksimalno dva mjeseca

Prve prognoze govorile su o šest do osam tjedana mirovanja, ali bol nije nestajala i uoči sezone 2022./23. išao je na drugi operativni zahvat, artroskopiju kojom su mu počistili ostatke od prve operacije, ali ni to nije pomoglo, pa mu je u ožujku 2023. presađena hrskavica u tom nesretnom lijevom koljenu.

Bullsi su odmah objavili da će Ball propustiti cijelu sezonu 2023./24., uz neizvjesnost što će biti nakon toga jer se nitko u povijesti nije vratio košarci nakon takve operacije te su mnogi zaključili da mu je karijera već završila. Ipak, Lonzo je bio uporan i ovog ljeta dobio liječničko dopuštenje za povratak, a sinoć je odigrao prvu utakmicu nakon 14. siječnja 2022., više od dvije godine i devet mjeseci.

"Nisam ništa osjećao u koljenu. Mislim da sam se odlično kretao. Sad samo treba graditi na ovome i ponavljati iz dana u dan", rekao je Ball nakon utakmice u kojoj su Bullsi pobijedili Minnesotu 125:123, a on je sudjelovao s 10 poena za 15 minuta igre.

Ipak, Bullsi će vrlo oprezno tretirati svoj oporavljenika, koji neće igrati dva dana zaredom tijekom sezone koja počinje idućeg utorka, 22. listopada. Za početak će biti pričuva na poziciji razigravača novopridošlom Joshu Giddeyu i mladoj zvijezdi u usponu Cobyju Whiteu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.