Manchester United smijenio Ten Haga

Foto: EPA

ERIK TEN HAG (52) više nije trener Manchester Uniteda. Dobio je otkaz nakon jučerašnjeg 2:1 poraza kod West Hama u devetom kolu Premier lige. United je trenutno 14. momčad prvenstvene ljestvice, a u Europa ligi ima tri remija nakon tri odigrana kola. Momčad će privremeno voditi Ten Hagov pomoćnik Ruud van Nistelrooy.

Loš nogomet i iritantna opravdanja

Nizozemac je United preuzeo 1. srpnja 2022. godine i vodio ga u 128 utakmica. Ostvario je 78 pobjeda, 20 remija i 36 poraza, uz gol-razliku 234:180. Osvojio je EFL Kup 2023. godine te FA Kup prošle sezone. Navijači Uniteda zamjerali su mu loš nogomet i još lošije rezultate. Pritom, ljutio je fanove iritantnim izjavama i opravdanjima, što je posebno bio slučaj ove sezone. O tome smo detaljnije pisali ovdje.

Nasljedniku ostavlja neurednu momčad

United je daleko od borbe za vrh engleskog i europskog nogometa, iako je u ovom prijelaznom roku potrošeno oko 215 milijuna eura na nove igrače. Ten Hag je u karijeri još vodio Go Ahead Eaglese, drugu momčad Bayerna, Utrecht i Ajax. Ugovor s Unitedom mu je trajao još dvije godine, a prema nekim informacijama zarađivao je oko deset milijuna eura godišnje. United će mu morati isplatiti odštetu. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.