Mbappe se dogovorio s Liverpoolom, ali je onda PSG umjesto 200 tražio 400 milijuna

Foto: Profimedia

KYLIAN MBAPPE je u završnici ljetnog prijelaznog roka 2022. sve dogovorio s Liverpoolom oko prelaska u taj klub. Redsi su zatim PSG-u poslali ponudu od 200 milijuna eura, ali je Antero Henrique, sportski direktor Parižana, tražio duplo višu odštetu. Ovo otkriva L'Equipe. 

Mbappe je htio Lewandowskog i Bernarda Silvu. Kada je vidio tko je došao umjesto njih, poludio je

Mbappe je nešto ranije potpisao produljenje ugovora s PSG-om na dvije plus jednu godinu, ali bio je nesretan tamo. Zato što je kao jedan od preduvjeta za produljenje ugovora bilo da se klub pojača s igračima koje on želi. PSG je na to pristao i obećao Mbappeu da će dovesti Roberta Lewandowskog i Bernarda Silvu. 

No, umjesto njih došli su Renato Sanches, Vitinha, Fabian Ruiz i Hugo Ekitike, za koje je Mbappe smatrao da nisu dovoljno kvalitetni kako bi PSG gurnuli prema osvajanju Lige prvaka. Bio je razočaran tako odrađenim prijelaznim rokom, pa je tražio od uprave da ga pusti da ode iz kluba. Zato je odbio igrati protiv Clermonta u prvom kolu prvenstva. 

Liverpool je sve dogovorio s Mbappeom i PSG-u ponudio 200 milijuna eura odštete

Na to ga je pozvao Real, ali i Liverpool. Engleski velikan je bio daleko konkretniji od španjolskog. Mbappe je pristao na osobne uvjete koje su mu ponudili, ali Redsi se nisu zaustavili samo na tome. Poslali su PSG-u službenu ponudu od 200 milijuna eura.

Da ju je PSG prihvatio, Mbappeov transfer i dalje bi bio drugi najskuplji u povijesti. Samo što bi on poboljšao cifru koju je imao na tom mjestu. Naime, PSG ga je naime 2018. doveo iz Monaca za 180 milijuna eura. Rekord je godinu dana ranije postavio i on još uvijek stoji, s 225 milijuna eura, koliko je Barceloni platio za Neymara.

Ali, PSG je odgovorio Liverpoolu da će mu prodati Mbappea ako za njega dobije 400 milijuna eura. Redsi to nisu htjeli, pa je Mbappe ostao još dvije godine u Parizu, do ovog ljeta i prelaska u Real. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.