Mikić: Tragedija je da Šotiček nije završio u Dinamu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NAKON rezultatski sjajnog ulaska u sezonu Dinamo je strmoglavo pao i nanizao remi s Rijekom, poraz od Hajduka, poraz od Bayern Münchena i poraz od Slaven Belupa. Negativan niz najprije je koštao otkaza Sergeja Jakirovića, sada već bivšeg trenera prve ekipe.

Klupu je preuzeo Sandro Perković, a ekipa je pod njim ubilježila nevjerojatan poraz od 4:1 protiv Slavena u Koprivnici. Gostujući u emisiji Sport nedjeljom, bivši igrač Dinama Mihael Mikić rekao je da je nezadovoljan što se Dinamo više ne okreće hrvatskom tržištu kad traži igrače: 

"Meni je žao što se Dinamo više ne okreće hrvatskom tržištu. Mogu shvatiti da se nalaze alibiji da su hrvatski igrači preskupi, ali po meni je tragedija da jedan Šotiček ne završi u Dinamu. Ne ulazim u njihove financije, ali hrvatska reprezentacija je uvijek živjela od proizvodnje Dinamovih mladih igrača koji su kroz Dinamo napravili karijere i završili u inozemstvu. Dinamo je uvijek živio i živjet će samo od svojih proizvoda, od hrvatskih mladih igrača."

Odigrao više od 400 utakmica za Dinamo

Mikić je za Dinamo odigrao više od 400 utakmica i bio je dio zlatnih generacija s kraja devedesetih i sredine nultih godina, u kojima je igrao s Modrićem, Eduardom i Ćorlukom.

Najveći trag ostavio je u Japanu, gdje je proveo deset godina u Hiroshimi i Shonanu, te je jedna od najvećih legendi Hiroshime, s kojom je osvojio tri naslova prvaka Japana. Nakon uspješne igračke karijere krenuo je na trenersku akademiju. Bio je pomoćni trener Damiru Krznaru u Dinamu, a zatim i u Mariboru.

Šotiček odbio Dinamovu ponudu

Marin Šotiček, o kojem je Mikić govorio ljetos, postao je novi igrač švicarskog Basela. Hrvatski ofenzivac stigao je iz Lokomotive te potpisao ugovor na četiri godine, a Lokomotiva je dobila tri milijuna eura odštete. Šotiček sad dijeli treće mjesto na listi najskupljih izlaznih transfera Lokomotive s Lukom Ivanušecom, koji je prije četiri godine za isti iznos prodan u Dinamo.

Na drugom mjestu je Ivo Grbić, koji je za 3.5 milijuna eura 2021. potpisao za Atletico, a na čelu je Roko Šimić, koji je za 4 milijuna eura postao član RB Salzburga 2022. godine. Prije nego što je potpisao za Basel, Dinamo je s Lokomotivom dogovorio transfer Šotičeka težak milijun i pol eura, ali je igrač odbio Dinamove uvjete ugovora.

Dinamo je Šotičeku ponudio četverogodišnji ugovor uz osnovnu plaću od 10.000 eura mjesečno, ali taj bi ugovor vrlo brzo osjetno narastao. Kako smo doznali, Šotičeku bi plaća nakon pet nastupa narasla na 12.500 eura, a nakon 15 nastupa skočila bi na 15.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.