Miočić prema kladionicama nema gotovo nikakve šanse protiv Jonesa

Foto: Profimedia

STIPE MIOČIĆ borit će se za titulu prvaka UFC-ove teške kategorije protiv Jona Jonesa na UFC-ovom eventu 309, zakazanom za 16. studenoga u Madison Square Gardenu u New Yorku. Bit će mu to prva borba još od trećeg mjeseca 2021. godine, kad je izgubio nokautom od Francisa Ngannoua, koji je tom pobjedom postao prvak.

Zanimljivo je da kladionice Miočiću ne daju gotovo nikakvu šansu za pobjedu. Koeficijent na Jonesa je oko 1.15, što znači da mu se daje preko 85% šanse, dok se na Miočića može naći kvota i do 6. Očekivalo se da će Jones, kojeg mnogi smatraju najboljim borcem ikad, biti favorit na kladionicama, ali ovako postavljeni omjeri čine se pretjeranima.

Rijetkost je da u teškoj diviziji UFC-a kladionice ne daju veću šansu autsajderu jer je poznato da je riječ o diviziji u kojoj slabiji borac češće može iznenaditi nokautom. K tome, riječ je o borbi za pojas i vrlo rijetko u njima netko bude ovoliki favorit. Primijetili su to i fanovi, koje je naljutilo podcjenjivanje najuspješnijeg prvaka u UFC povijesti.

Jones je praktički neporažen u karijeri

Jones (37) kroz cijelu karijeru ima samo jedan poraz, a doživio ga je 2009. godine protiv Matta Hamilla. U jednom trenutku Jones ga je udario laktom na nedozvoljeni način, pa ga je sudac diskvalificirao, ali mu većina fanova to ne broji kao pravi poraz.

Od 2011. do 2020. bio je prvak poluteške kategorije, a u svom jedinom meču u teškoj kategoriji svladao je Ciryla Ganea u ožujku prošle godine za titulu koju bi sada trebao braniti protiv pet godina starijeg Miočića. Njih dvojica trebali su se boriti 11. studenoga prošle godine, no do borbe nije došlo zbog ozljede Jonesa na treningu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.