Modrić 180. put igra za Hrvatsku. Evo gdje je na popisu najviše nastupa u povijesti

Foto: Joao Rico/PIXSELL

HRVATSKA od 20:45 u Osijeku igra protiv Poljske u drugom kolu elitne skupine Lige nacija. Prijenos je na Novoj TV, a emisija prije utakmice počinje u 20 sati. U prvom kolu Hrvatska je prije tri dana izgubila 2:1 kod Portugala. Domaćini su poveli golom Dioga Dalota u 7. minuti, a na 2:0 povisio je Cristiano Ronaldo u 34. minuti susreta. Hrvatska se u igru vratila autogolom Dalota u 41. minuti, ali više od toga nije mogla.

Poljska je u prvoj utakmici protiv Škotske u Glasgowu dramatično slavila 3:2 golom iz penala u 97. minuti utakmice. Poljska je vodila 2:0 nakon što je Sebastian Szymanski postigao gol u 8. minuti, a Robert Lewandowski iz penala u 44. minuti povisio vodstvo. Škotska je smanjila zaostatak početkom drugog poluvremena golom Billyja Gilmoura, a Scott McTominay je izjednačio u 76. minuti. No, domaćin je u 97. minuti ostao bez ičega jer je Nicola Zalewski drugi penal za Poljsku pretvorio u pobjedu 3:2.

Modrić će danas 180. put nastupiti za reprezentaciju

Prošlo je više od 18 godina otkako je Luka Modrić debitirao za reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Argentine u kojoj je Hrvatska slavila 3:2 u Baselu. Nakon velikog pritiska javnosti, tadašnji izbornik Zlatko Kranjčar pozvao ga je i odmah postavio u početnu postavu, a ostalo je povijest koja se i dalje piše. Od 38 igrača koji su bili u zapisniku te utakmice danas nogomet aktivno igraju samo dvojica - Modrić i Lionel Messi, koji je tada zabio svoj prvi gol za Argentinu.

Messi je dogurao do 187 nastupa za Argentinu od tada, a Modrić sa svojih 179 trenutno dijeli deveto mjesto na popisu svih igrača u povijesti nogometa po broju nastupa za nacionalnu vrstu. Od igrača koji su nastupali ili nastupaju za reprezentacije pod okriljem UEFA-e samo su dva ispred Modrića po broju nastupa.

To su neuništivi Cristiano Ronaldo, koji je svjetski rekorder s 213 nastupa i ujedno jedini s više od 200 nastupa za reprezentaciju u povijesti nogometa, i Sergio Ramos sa 180 nastupa za Španjolsku. Ako Modrić danas nastupi, a trebao bi, izjednačit će se s Ramosom i ispred njega će po broju nastupa za europske reprezentacije ostati samo Cristiano Ronaldo.

Top 10 nogometaša po broju nastupa za reprezentaciju u povijesti nogometa:

  1. Cristiano Ronaldo (Portugal) - 213
  2. Bader Al-Mutawa (Kuvajt) - 196
  3. Soh Chin Ann (Malezija) - 195
  4. Lionel Messi (Argentina) - 187
  5. Ahmed Hassan (Egipat) - 184
  6. Hassan Al-Haydos (Katar) - 183
  7. Ahmed Mubarak (Oman) - 183
  8. Sergio Ramos (Španjolska) - 180
  9. Andres Guardado (Meksiko) - 179
  10. Luka Modrić (Hrvatska) - 179
Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.