Modrić je potezom na treningu reprezentacije pokazao zašto je jedan od najvećih

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija odradila je u Zagrebu prvi trening uoči posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024. godine, 18. studenog u Rigi protiv Latvije te tri dana kasnije u Zagrebu protiv Armenije. Vatreni su trenirali na Hitrec-Kacianu, a u Zagreb su stigli svi igrači koje je Zlatko Dalić pozvao za ovu akciju izuzev napadača Rijeke Marca Pašalića, koji je danas dobio poziv u reprezentaciju.

Ovoga puta zdravstveno stanje u redovima hrvatske reprezentacije je daleko bolje nego uoči utakmica s Turskom i Walesom. Međutim, i ovoga puta ima važnih izostanaka. Već duže vrijeme nema Ivana Perišića, Bruno Petković se vratio u Dinamo jer još nije zaliječio ozljedu, a otpao je i Mateo Kovačić. 

Veznjak Cityja je u Manchesteru napravio magnetsku rezonancu koja je pokazala da zbog ozljede neće biti spreman pomoći reprezentaciji u nadolazećim utakmicama. "Ivanušec, Kramarić i Juranović su u ritmu, u puno su boljem stanju, ali nemaju punu minutažu kako bi bili u najboljoj formi. Bolja je situacija, ali nije idealna", istaknuo je izbornik Zlatko Dalić.

Modrić iznenadio

Veliko iznenađenje treninga bio je Luka Modrić koji je bio oslobođen ovog treninga, ali je svejedno došao i odradio ga. Time je samo još jednom pokazao zašto s 38 godina i dalje igra na najvišoj nogometnoj razini.

Hrvatska reprezentacija će u Zagrebu odraditi ukupno četiri treninga, a u petak u 9:50 kreće prema Rigi gdje će iste večeri trenirati i na stadionu Skonto. Utakmica protiv Latvije na rasporedu je u subotu, 18. studenog, s početkom u 18 sati, dok je dvoboj protiv Armenije na rasporedu u utorak u 20:45 na stadionu Maksimir.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.