Mourinho šokantno napušta Livakovića nakon samo tri mjeseca i vraća se u Englesku?

Foto: Profimedia

JOSE MOURINHO (61) ljetos je preuzeo Fenerbahče, gdje vodi Dominika Livakovića. Međutim, sudeći prema pisanju engleskog Daily Stara, kojeg prenosi Sky Sports, nakon samo tri mjeseca u Turskoj mogao bi se vratiti u Englesku. Španjolski As citira Engleze, prema kojima je Mourinho prvi favorit za preuzimanje palog velikana Evertona.

Mourinhu su početkom godine dali otkaz, a sada ga žele u svom drugom klubu

Liverpulski klub nakon šest kola Premier lige ima samo 4 boda te je na tek bod od zone ispadanja. Zato je otkaz treneru Seanu Dycheu pitanje dana, pišu Englezi. Navode kako će to biti prva iduća odluka novih vlasnika kluba, američke Friedkin grupe.

Prema istim izvorima, Dychea bi zamijenio Mourinho. To bi bio jako zanimljiv rasplet jer Friedkini su vlasnici i Rome, gdje je Mourinho početkom godine dobio otkaz u zadnjoj godini ugovora. S obzirom na to te da je otpušten u klubu koji je podigao do trijumfa u Konferencijskoj ligi te finala Europa lige, iz Rima je otišao jako ogorčen. 

Nikada nije krio da mu je najljepše u Engleskoj

No, sada mu je izgledna opcija da ga isti vlasnici koji su ga otpustili brzo angažiraju u svom drugom klubu. Ako Mourinho preuzme Everton, to bi mu bio četvrti engleski klub. Chelsea je vodio u dva navrata, a bio je menadžer još Manchester Uniteda i Tottenhama. Mourinho nikada nije krio da mu je Engleska omiljena za život i rad, a tamo je proveo ukupno 10 godina.

Kada je Mourinho ljetos preuzeo Fenerbahče, to se smatralo iznenađenjem. Od tada je turskog velikana vodio na 13 utakmica. Ostvario je 8 pobjeda, 3 remija i 2 poraza. U pretkolu Lige prvaka izbacio ga je Lille, dok mu u turskom prvenstvu nakon sedam kola aktualni prvak Galatasaray na vrhu bježi tri boda. 

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.