Na Igrama nije osvojila ni bod imitacijom klokana. Sad je najbolja na svijetu

Foto: Profimedia

RACHAEL GUNN, koja je predstavljala Australiju u Parizu u novoj olimpijskoj disciplini breaking i postala meta ismijavanja zbog svog nesretnog olimpijskog nastupa, postala je broj jedan na svjetskoj ljestvici Svjetske sportske plesne federacije WDSF.

Njen jednostavni stil i neobični potezi u olimpijskoj izvedbi, uključujući imitaciju klokana, izazvali su bujicu memova na društvenim mrežama, no Australka je izgubila sve tri borbe na Igrama, čime je dospjela na začelje kvalifikacija za sportske plesne discipline premijernih Olimpijskih igara.

Taj ples je izazvao brojne kritike na internetu, uključujući i kontroverznu peticiju u kojoj 40.000 potpisnika smatra da se Gunn "manipulacijom" kvalificirala na OI.

Raygun, kako joj je nadimak, napade na sebe opisala je šokantnim, a u obranu su joj stali australski reprezentativci. Na svjetskoj ljestvici Svjetske sportske plesne federacije WDSF, koja uključuje i breaking, 37-godišnja australska natjecateljica, unatoč neuspješnom nastupu u Parizu, sada je preuzela vodstvo u ženskoj konkurenciji. Ali čini se da je to splet okolnosti.

Privremena ljestvica

Kako napominju iz krovne udruge, radi se o privremenoj ljestvici temeljenoj na četiri najbolja postignuća u posljednjih 12 mjeseci. S obzirom na to da je samo nekoliko turnira održano između prosinca 2023. i Olimpijskih igara kako bi se odredila ova klasifikacija, "mnogi sportaši imaju samo jedan rezultat iz natjecanja koji se računao za klasifikaciju", navodi se u priopćenju za tisak WDSF-a.

Tijekom tog razdoblja, Raygun je osvojila Oceania Continental Championship, to je bilo u Australiji, što joj je donijelo 1000 bodova na ljestvici najboljih. Savez u ovu klasifikaciju ne ubraja natjecanja povezana s Olimpijskim igrama, uključujući Igre u Parizu i turnire olimpijske kvalifikacijske serije u Šangaju i Budimpešti. Nadalje, između prosinca 2023. i OI-a nisu održali nijedno natjecanje koje bi se računalo kao rang.

Olimpijska budućnost breakinga sada je neizvjesna jer je disciplina službeno povučena iz olimpijskog programa idućih ljetnih igara koje će se održati u Los Angelesu 2028. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.