Najveći njemački sportski magazin ispratio dramu u Hajduku. Evo što piše

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

VODEĆI njemački sportski magazin Kicker posvetio je pažnju zbivanjima u Hajduku. U tekstu pod naslovom "Kalinić: 'Niti vole klub, niti znaju išta o nogometu'" seciraju se događaji u splitskom klubu s naglaskom na dramatične presice koje su se održale jučer.

Podsjetimo, nakon što je dobio otkaz na mjestu sportskog direktora Hajduka, Nikola Kalinić sazvao je konferenciju za medije na kojoj se obrušio na klub i bez zadrške govorio o svemu o čemu je prije šutio. Uslijedila je konferencija za medije predsjednika kluba Ivana Bilića i njegov odgovor Kaliniću.

Kalinić kaže da je očekivao ovakav rasplet

Među ostalim što je rekao, Kalinić je istaknuo da je "od prvog dana na poziciji sportskog direktora znao da stvari neće ići u dobrom smjeru" i da "ljudi iz Nadzornog odbora niti vole klub niti imaju veze s nogometom". Dodao je da je Bilić tek pijun i da nije taj koji upravlja Hajdukom, već da je to predsjednik Nadzornog odbora Aljoša Pavelin, da trener Gennaro Gattuso već mjesec dana ne priča s predsjednikom kluba i da Hajduk nema niti za dva mjeseca plaća.

Bilićev odgovor svodio se na to da je "Kalinić prešao ljudske i profesionalne granice" i da "Pavelin ne vodi klub iz sjene". Taj sukob mišljenja i stavova prenesen je i u Kickeru, koji Hajduk predstavlja kao "uz Dinamo vjerojatno najrenomiraniji klub u Hrvatskoj".

Ostarjele zvijezde za stari sjaj kluba?

Podsjeća se na Kalinićev dolazak na istaknuto mjesto u klubu i piše o odlascima Ivana Perišića, Laszla Kleinheislera i Josipa Brekala i maloj zaradi od prodaje Emira Sahitija u HSV.

Kicker potom piše o dolasku Ivana Rakitića u Split i pita se je li ideja bila da ostarjele zvijezde klubu vrate staru slavu i titulu koja se čeka gotovo 20 godina. Ističu se potom neke Kalinićeve izjave s jučerašnje presice, poput one o tome da se klubom "upravlja amaterski" i da u njemu "ima puno parazita" te da se "živi na kredit", a tekst završava Bilićevim demantijem Kalinićevih riječi.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.