NBA košarkaš (21) želi u mirovinu

Foto: Profimedia

AJ GRIFFIN izabran je kao 16. izbor prvog kruga drafta NBA lige 2022. godine. Stigao je tada u momčad Atlanta Hawksa kao jedan od igrača kojem su predviđali lijepu budućnost, uspoređujući krilnog igrača Dukea s Kellyjem Oubreom. Samo dvije godine kasnije, Griffin, kojem je 21 godina, razmišlja o mirovini.

Tvrdi to The Athleticov NBA insajder Shams Charania, dodajući da se i on i Houston Rocketsi, u koje je poslan nakon dvije godine igranja za Hawkse, pripremaju za rastanak. Sin Adriana Griffina, nekadašnjeg igrača više NBA klubova i bivšeg trenera Milwaukee Bucksa, imao je obećavajuću prvu sezonu. Završio ju je uz prosjek od 8.9 koševa kroz 72 utakmice, od kojih je 12 bio starter. Prosječno je igrao 20-ak minuta po večeri.

Druga sezona je ono što ga je vjerojatno usmjerilo prema tome da razmišlja o prekidu karijere. Uz pad minutaže, manje od devet minuta po susretu, stigao je i pad u igri. Prosječno je zabijao 2.4 poena po utakmici, a odigrao ih tek 20, nakon čega je proslijeđen Rocketsima. Točan razlog odustajanja od košarke, kao i informacija hoće li joj se vratiti, nisu objavljeni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.