Nekadašnji pomoćnik Alexa Fergusona preuzeo reprezentaciju Kolumbije

Foto: Guliver Image/ Getty Images

PORTUGALAC CARLOS QUEIROZ danas je i službeno postao novi izbornik Kolumbije. Donedavni šef stručnog stožera Irana naslijedio je na novoj funkciji Argentinca Josea Pekermana koji je podnio ostavku u rujnu prošle godine.

Dovođenje Queiroza se odužilo budući da su Kolumbijci čekali na završetak Azijskog kupa kako bi Portugalcu istekao ugovor s Iranom.

Nekadašnjem pomoćniku sir Alexa Fergusona u Manchester Unitedu ponuđen je ugovor na četiri godine, a prvi veliki zadatak bit će mu vođenje Kolumbije na Copa Americi koja se održava predstojećeg ljeta u Brazilu.

Queirozu će Kolumbija biti peti izbornički posao, a u četiri navrata predvodio je reprezentacije na veliki natjecanjima - JAR 2002., Portugal 2010. i Iran 2014. i 2018. godine.

Što se njegove klupske karijere tiče, između ostalih trenirao je i Real Madrid u sezoni 2004./05.

Prvi najvažniji zadatak za Queiroza bit će plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

"On je europski trener. Većina kolumbijskih nogometaša igra u Europi, a Queirozove metode su vrlo slične onima po kojima naši nogometaši treniraju i to je najvažniji argument za njegov angažman", obrazložili su Kolumbijci razloge za potpis sporazuma s Portugalcem.

Kada se podsjetimo na solidne nastupe Irana na SP-u prošloga ljeta u Rusiji, s pravom se očekuju veliki rezultati i s Kolumbijom gdje će Queiroz na raspolaganju imati igračka imena poput Jamesa Rodrigueza, Juana Cuadrada, Carlosa Baccu, Luisa Muriela, Jerryja Minu...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.