Neprežaljeni trener hajdukovaca briljira. Lako osigurao Europu, u prvenstvu drži vrh

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

OMONIA je u drugom kolu ciparskog prvenstva kasnim preokretom pobijedila 3:2 kod Nee Salamine. Tako je, s ovom pobjedom i nakon što je u prvom kolu na domaćem terenu svladala Ethnikos 3:0, ciparska momčad pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa sedmom pobjedom u osam utakmica ove sezone izbila na prvo mjesto ciparske lige. 

Dambrauskas je dakle na početku prvenstvene sezone, ali je Omoniju uspješno vodio u već šest europskih utakmica. U drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu slavili su s ukupnih 5:2 nad Torpedo Kutaisijem iz Gruzije, a u trećem pretkolu su s ukupnih 3:0 izbacili mađarski Fehervar.

Zatim su u prvoj utakmici play-offa sa 6:0 na domaćem terenu pobijedili azerbajdžansku Ziru, klub koji je iz Europe izbacio Osijek, pa je bilo jasno da je uzvrat formalnost. Dambrauskasova momčad je tamo izgubila, ali samo 1:0 te tako uvjerljivo izborila glavnu fazu Konferencijske lige i milijune premija UEFA-e.

Pamti ga se iz Hajduka

Dambrauskas je za Omoniju potpisao u ožujku ove godine, a momčad je preuzeo nakon što je završila sezona. Prijelazni rok i pripreme su, dakle, vođeni pod litvanskim stručnjakom. Podsjetimo, Dambrauskas je tijekom 2021. i 2022. vodio Hajduk u 38 utakmica, prosječno ostvarivao dva boda po utakmici i sa splitskim klubom osvojio SuperSport Hrvatski kup.

Hajduku je to bio prvi trofej nakon devet godina suše, ali je litvanski stručnjak ipak dobio otkaz u rujnu 2022. Brojni navijači Bilih to do danas nisu prežalili. Dambrauskas je u karijeri bio i izbornik mlađih reprezentacija Litve te je vodio Ekranas, Žalgiris, RFS, Goricu, Ludogorec i OFI Cretu. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.