Neugodna vijest za Hrgovića uoči najveće borbe u karijeri

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ (31) večeras u Rijadu ulazi u ring u dosad najvažnijoj borbi karijere. Protivnik mu je 26-godišnji Daniel Dubois, Britanac koji je prošle godine bio izazivač Oleksandra Usika. Pobjednik ove borbe postat će i vlasnik IBF-ovog privremenog pojasa, a on bi s vremenom mogao postati i onaj pravi jer IBF još nije odlučio hoće li oduzeti titulu Usiku, koji ima zakazan revanš s Tysonom Furyjem.

Hrgović, koji u 17 borbi u profesionalnoj karijeri ima isto toliko pobjeda, u meč ulazi neznatno teži od Duboisa. Hrvatskom boksaču vaga je pokazala 112.2 kilograma, a Englezu 111.5. Dubois u profesionalnoj karijeri ima 20 pobjeda, od čega 19 nokautom, i dva poraza - prošle godine ga je dobio Usik, a 2020. Joe Joyce.

Borba Hrgovića i Duboisa predzadnja je na velikoj priredbi pod nazivom Matchroom vs Queensberry 5v5. Prva borba u glavnom gradu Saudijske Arabije počinje u 20 sati, a Hrgovića se u ringu očekuje iza 22 sata. Prijenosa na hrvatskim televizijama nema, a uz plaćanje ga možete pratiti na platformi DAZN.

Ipak ništa od borbe protiv Joshue?

Već dugo se priča da, ako pobijedi Duboisa, Hrgoviću bi idući protivnik najvjerojatnije bio Anthony Joshua, a borba bi se održala na stadionu Wembley u Londonu, što bi bio pravi spektakl i najveća svjetla pozornice u karijeri hrvatskog teškaša. Pobjeda u borbi takvog kalibra bi Hrgovića gurnula u samu elitu i otvorila put prema borbi za ujedinjenje titula protiv Furyja ili Usika u bliskoj budućnosti.

Međutim, promotorske igre u boksu nemaju granica i uoči dosad najveće borbe Hrgovićeve karijere u javnost je izašla informacija da pobjedniku borbe nije garantirano da će se boriti protiv Joshue. Otkrio je to promotor Eddie Hearn, vlasnika Matchroom Boxinga, koji surađuje i s Hrgovićem. Njemu je velika želja da se dogodi borba Joshue i Deontaya Wildera. Sve je bilo spremno za tu borbu još prošle godine, ali onda je Wilder izgubio od Josepha Parkera i interes publike je naglo splasnuo.

Hearn još uvijek nije odustao od te borbe, a Wilder se na istoj priredbi kao Hrgović bori protiv Zhileija Zhanga. Wilder je već izjavio da će se umiroviti ako izgubi od Kineza kojeg je Hrgović pobijedio prije godinu dana. Hearn je uoči večerašnje priredbe izjavio: "Prva opcija koju imamo za Joshuu jest borba protiv pobjednika meča između Hrgovića i Duboisa, nadam se za IBF-ovu titulu. Ali, ako Deontay Wilder dođe u ovaj meč i bude izgledao senzacionalno, možda će on biti taj koji će se suočiti s Joshuom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.