Nikoga nije trenirao više od 10 godina. Barca ga želi na klupi

Foto: EPA

BARCELONA je krenula u potragu za trenerom koji će preuzeti momčad sljedeće sezone. Xavi je najavio svoj odlazak s klupe i u klubu traže idealno rješenje koje bi ga nadomjestilo. Predsjednik kluba Joan Laporta sjetio se Franka Rijkaarda. Laporta u svom drugom mandatu na čelnoj poziciji katalonskog ponosa vraća u klub lica s kojima je surađivao i u prvom.

Xavi je samo jedan od takvih. Deca je stavio na poziciju sportskog direktora, Rafaela Marqueza za trenera mlade momčadi, Juliana Bellettija na mjesto njegovog asistenta, posao je dao Bojanu Krkiću, a u jednom trenutku je U-19 momčad vodio i Javier Saviola.

Rijkaard je trenutačno izvan nogometa

Red je došao i na Rijkaarda. Pod vodstvom tog nizozemskog stručnjaka, Barcelona je od 2003. do 2008. godine osvojila dva ligaška naslova, dva španjolska superkupa i Ligu prvaka. U sezoni 2005./06. slavila je dvostruku krunu i s ukupnih 4:0 iz dvije utakmice protiv Espanyola stigla i do trofeja u superkupu.

Rijkaard je nakon Barce vodio Galatasaray, a onda i reprezentaciju Saudijske Arabije od 2011. do 2013. godine. Bio mu je to i posljednji posao. Laporta mu je poručio da na mjesto asistenta može dovesti Marca van Bastena.

Iako nije u potpunosti odbacio mogućnost da se vrati nogometu, Rijkaard je tu ponudu odbio. Proslavljeni bivši nizozemski reprezentativac trenutačno živi u Amsterdamu i u poslu je s nekretninama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.