Pokrivač opet na Maksimiru: Nisam baš sanjao o povratku, ali to nije ni daleko od istine!

NIKOLA POKRIVAČ raskinuo je ugovor sa Salzburgom, prenijeli su popodne austrijski mediji. Već nakon nekoliko sati bivši se reprezentativac na Maksimiru slikao u Dinamovom dresu. Potpisao je četverogodišnji ugovor.

O ovom transferu šuškalo se već nekoliko dana u kontekstu eventualnog Badeljeva odlaska u inozemstvo. Kao zamjena za kapetana Modrih spominjao se upravo Nikola Pokrivač koji je bio visoko na listi Mamićevih, ali i Jurčićevih želja.

"Presretan sam što sam se vratio u Dinamo. Ne bih rekao da sam od prvoga dana otkako sam otišao odavde sanjao o povratku u Maksimir, ali tako nešto ne bi bilo daleko od istine", rekao je Pokrivač za služene stranice nakon potpisa.

"Lijepo je bilo igrati u inozemstvu i siguran sam da sam danas bolji igrač nego kada sam otišao iz Dinama, no stvarno sam sretan što sam se vratio u Dinamo koji je zaista veliki klub. Čeka me velika konkurencija, ali to je samo plus i dobra stvar za Dinamo. Ima puno utakmica, vjerujem u Ligi prvaka, tako da treba dosta igrača. Što se mene tiče, vjerujem da ću se uz kvalitetan rad izboriti za svoju minutažu jer naravno da želim igrati.

"Svim igračima je san i konačan cilj igrati za reprezentaciju pa tako i meni. Naravno, treba ići korak po korak i trenutno sam koncentriran samo na Dinamo, a ako tu dobro obavim svoj posao onda će doći i poziv, ali ne zamaram se time. Stvarno jedva čekam doći na trening. Posebno mi je drago što su ovdje Leandro Cufre i Jerko Leko s kojima sam odlično surađivao u Monacu, a posebno bih se zahvalio ljudima iz kluba koji su me pozvali"

Prisjetimo se, Pokrivač je karijeru započeo u Varaždinu gdje je od 2004. - 2006. godine nastupao za Varteks. 2007. godine u paketu s Darijom Jertecom prelazi u Maksimir, gdje je odigrao vrlo dobru sezonu. Na ljeto je klub iz kneževine ponudio čak 3.5 milijuna eura i veznjak je potpisao za Monaco.

3.5 milijuna eura zaradio je Mamić na njegovom transferu u Monaco

U Monte Carlu je Pokrivač odigrao jednu sezonu i upisao 32 nastupa i dva gola, da bi već sezonu kasnije za dva milijuna eura prešao u salzburški red Bull. U dvije austrijske sezone Nikola se nije naigrao, a skupio je tridesetak nastupa

Nakon što se nije uspio nametnuti kod Nizozemca Huuba Stevensa, isto mu nije pošlo za rukom niti ovog ljeta kod novoga nizozemskog trenera kluba, Ricarda Moniza. Danas se veznjak na Transfermarktu procjenjuje na tek 800 tisuća eura, iako je za reprezentaciju od 2008. godine do danas skupio 15 nastupa.

Nikola naravno nije skrivao zadovoljstvo povratkom uz Maksimir. "Sve smo se dogovorili, a već u srijedu bi trebao trenirati u Maksimiru. Ovo mi je jedan od sretnijih dana u karijeri, poziv Dinama nikada se ne odbija", rekao je Pokrivač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.