Novi doping skandal u hrvatskom sportu: Lisa Stublić-Nemec pozitivna, upitne Igre u Riju?

Foto: Guliver Image/Getty Images

SAMO nekoliko dana nakon što je na doping kontroli pao nogometaš Dinama Arijan Ademi, još jedan doping skandal potresao je hrvatski sport. Najbolja hrvatska maratonka Lisa Stublić-Nemec  dobila je nalaze urina kojeg je dala nakon berlinskog maratona prije nešto više od mjesec dana na kojem je ispunila normu za Igre u Riju.

Prije utrke bila je na kontroli krvi, a neposredno nakon nje dala je i uzorak urina. I u oba slučaja sve je bilo čisto, no desetak dana nakon te utrke Lisu je pozvala na testiranje Hrvatska  antidopinška agencija.

U dokumentu kojeg je dobila piše kako je jedan nalaz negativan, dok je drugi pozitivan. Slučaj dobiva još više na neobičnosti ako znamo da je berlinski maraton bio posljednji u sezoni, što bi značilo da je Stublić ako je zaista uzimala nedozvoljena sredstva to uzela nakon sezone.
 
Od Stublić se nije mogla dobiti nikakva izjava za medije jer najprije mora dati službenu izjavu, no hrvatska atletičarka je u totalnom šoku. Umjesto da se polako krene pripremati za Olimpijske igre sljedeće godine, sad ju čeka vrijeme neizvjesnosti. Dok se slučaj ne riješi Stublić ne smije nastupati, a dokaže li se da je kriva mogla bi dobiti i do četiri godine suspenzije.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.