Odbio je Dinamo, ali hoće li u Hajduk? Doznajemo što se događa

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

MARIN ŠOTIČEK (19) slovi za jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Već je sa 17 godina debitirao za prvu momčad Lokomotive, u srpnju 2022. godine u SuperSport HNL-u protiv Šibenika i tako postao još jedan u nizu talentiranih igrača koje je klub s Kajzerice proizveo. Prošle sezone se potpuno ustalio u prvoj momčadi odigravši 34 utakmice u prvenstvu i Kupu, a pritom je zabio devet pogodaka i upisao jednu asistenciju.

On je profil nogometaša kakvih Hrvatskoj bolno nedostaje, što je bilo jako vidljivo na Euru u Njemačkoj. Igrač s odličnim driblingom koji se dobro služi s obje noge, koji ima potrebnu eksplozivnost, dobar udarac i može igrati na obje krilne pozicije. U ožujku je debitirao za U-21 reprezentaciju i nije nimalo čudno da je izazvao veliki interes na tržištu. Lokomotiva dakako nema ništa protiv njegove prodaje jer je cijela svrha kluba razvoj i prodaja mladih igrača.

Odbio je odlazak u Dinamo, ali što je s Hajdukom?

Prije nekoliko dana je veliku buru digla činjenica da je Šotiček odbio prelazak u Dinamo. Zaista ne bi bilo ništa čudno da je još jedan mladić iz Lokomotive završio u aktualnom prvaku Hrvatske, ali to se nije dogodilo unatoč tome što su klubovi manje-više dogovorili sve uvjete. Šotiček nije bio zadovoljan ponuđenim uvjetima i do očekivanog prelaska nije došlo.

Odmah su se pojavile špekulacije da se u priču aktivno uključio Hajduk te da sportski direktor Nikola Kalinić pokušava iskoristiti novonastalu situaciju. Hajduk apsolutno vapi za igračem Šotičekovog profila i to je tako već duže od godinu dana. Upravo je krilo bilo najveći percipirani problem Hajduka na početku prošle sezone koji su Bijeli pokušali zakrpati kasnim dovođenjem Aleksandra Trajkovskog.

Šotiček ima ponudu Basela

Međutim doznajemo da dolazak Šotičeka u Hajduk nije nimalo realan. Istina je da je Hajduk dugo vremena razgovarao s Lokomotivom oko njegovog potencijalnog transfera, a najkonkretniji razgovori su se vodili pred malo više od mjesec dana. Bio bi to težak posao za Hajduk s obzirom na konkurenciju, ali i sam Šotiček je odbio pomisao da ode u Hajduk te se zahvalio na toj ponudi. Hajduk je u tim razgovorima bio korektan, ali za igrača je u Hrvatskoj opcija bio samo Dinamo.

U ovom trenutku se na relaciji Hajduk - Lokomotiva ne događa ništa konkretno, ali Šotiček ima ozbiljnu ponudu iz inozemstva. Radi se o švicarskom Baselu, koji je Lokomotivi navodno ponudio bolje uvjete nego Dinamo, a bolje uvjete nudi i samom igraču. Prijelazni rok traje još dva mjeseca i svašta se može dogoditi, ali Švicarska se u ovom trenutku nameće kao izgledna buduća destinacija za mladog reprezentativca. Lokomotivi i Šotičeku se svakako ne žuri s odlukom.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.