Odlazak velikana koji pere svoje kopačke

Screenshot: Twitter

TONI KROOS (34) šokirao je jučer nogometni svijet objavom da nakon Eura odlazi u mirovinu, zato što je Nijemac vrhunski profesionalac te je u sezoni na izmaku sjajnim igrama bio jedan od ključnih igrača na Realovom pohodu do osvajanja La Lige te do finala Lige prvaka. Kroos igra kao da mu je desetak godina manje i u sebi ima sposobnosti, moći i kvalitete da na terenu doživi modrićevske godine. No, kako je poručio u objavi o prestanku karijere, oduvijek je želio otići na vrhuncu. To i radi, a tim povodom viralan je video kako Kroos pere svoje kopačke.

Zvijezde ne rade ovo što radi Kroos, ali on se nikada nije ponašao kao zvijezda

To ne rade ni daleko manje zvijezde i legende od Kroosa. Međutim, fenomenalni veznjak, ikona Bayerna, Njemačke i Reala, koji je osvojio po tri njemačka prvenstva i kupa te jednu Ligu prvaka s Bayernom, svjetski naslov s Njemačkom, dok je u Realu uzeo po četiri La Lige i Lige prvaka, nikada se nije ponašao kao zvijezda i legenda. Nije vikao ni galamio, pravio se važan ili u prvi plan gurao sebe. Govorio je na terenu, ali i tamo iz pozadine, a naizgled nevidljivo.

Kroosov svjesno odabrani status antizvijezde ogleda se u tome što već 11 godina nosi isti model kopački, Adidas Adipure 11pro. Kada su mu postale toliko oštećene da se više nisu mogle popraviti, više se nisu ni proizvodile, pa je njemački proizvođač njemačkom velikanu napravio ekskluzivni par. Bijele kopačke su već više od desetljeća Kroosov zaštitni znak.

Mazio je, pazio i osobno ribao zadnji par obožavanih kopački u povijesti

Dok druge zvijezde mijenjaju obuću svake sezone, Kroos je svojima ostao vjeran i dok su se raspadale, a kada je dobio njihov "zadnji model u povijesti", toliko je skrbio o njima da ih je sam prao. No, nismo još vidjeli sve od Kroosa. Prije odlaska u mirovinu čekaju ga još finale Lige prvaka i Europsko prvenstvo. Tamo ćemo ga prepoznati po sjajnoj igri i bijelim kopačkama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.