Što sad čeka mladu reprezentaciju? Pakao dodatnih kvalifikacija

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

MLADA reprezentacija Hrvatske pobijedila je Grčku 3:2 u posljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine. Hrvatska je do kraja prvog poluvremena vodila golovima Lukasa Kačavende i Diona Drene Belje, ali je onda šokantno primila dva gola u jednoj minuti. Ipak, u nastavku je Luka Vušković zabio za tri boda.

Hrvatska je tim rezultatom ostala na drugom mjestu skupine iza Portugala. Podsjetimo, najbolja momčad iz svake skupine i tri najbolje drugoplasirane momčadi osigurale su direktan plasman na turnir koji se održava u lipnju iduće godine u Slovačkoj. Hrvatska mora igrati doigravanje.

Hrvatskoj prijete Francuska, Belgija, Švedska...

Osim Hrvatske, još pet reprezentacija osiguralo je dodatne kvalifikacije. Tih šest reprezentacija ući će u ždrijeb koji će odrediti parove doigravanja. Tri pobjednika parova igrat će na Europskom prvenstvu.

Doigravanje se igra po klasičnom sustavu u kojem se igra utakmica kod kuće i u gostima. Datum ždrijeba još nije poznat, ali bi ga UEFA trebala vrlo brzo definirati s obzirom na to da se utakmice doigravanja igraju 11. i 19. studenog.

Još nisu poznate sve reprezentacije koje će biti u doigravanju, ali već sada je jasno da Hrvatskoj prijeti nekoliko ozbiljnih imena. To su prije svega Francuzi, ali težak ždrijeb bile bi i Belgija, Švedska, Poljska ili Švicarska.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.