Osijek ga je dočekao i platio kao zvijezdu. Sad bi ga mogao prodati kao promašaj

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

OSIJEK bi u ovom prijelaznom roku mogao prodati Kristijana Lovrića, 28-godišnjeg krilnog napadača i drugog najskupljeg nogometaša u povijesti kluba s Opus Arene. Podsjetimo, Lovrić je u veljači 2022. godine predstavljen kao igrač s kojim će Osijek pod Nenadom Bjelicom napraviti iskorak u borbi za naslov SuperSport HNL-a.

Prema podacima Transfermarkta, Osijek je Gorici za Lovrića platio 2.25 milijuna eura, čime je postao drugi najveći ulazni transfer kluba nakon Ramona Miereza, plaćenog 2.5 milijuna eura. Krilni napadač izazvao je euforiju Kohorte koja se okupila kod Gradskog vrta i slušala njegov prvi govor kao člana slavonskog kluba.

"Prije svega, hvala svima što ste došli u ovako velikom broju, ugodno ste me iznenadili. Jedva sam čekao da dođe ovaj trenutak i nisam mogao sanjati da će biti ovako. Hvala vam svima i idemo po obje titule", izjavio je tada Lovrić. Nepune dvije godine kasnije malo tko je mogao sanjati da će u 56 nastupa za Osijek postići svega osam i asistirati za još devet pogodaka. 

Mogao bi otići

Nisu to najgore brojke na svijetu, ali svakako nisu brojke koje se očekuju od skupo plaćenog nogometaša, koji je to i transferom i plaćom od nekoliko stotina tisuća eura. Može se reći da je Lovrić, kad se pogleda njegov dosadašnji boravak u klubu, promašaj. Ipak, usprkos tome ima udvarače.

Naime, talijanski novinar Lorenzo Lepore navodi kako su neimenovani turski i ruski klubovi zainteresirani za Lovrića. Zasad nije poznato bi li ga oni htjeli dovesti na posudbu s pravom otkupa ili odmah otkupiti od Osijeka, ali jasno je da je interes ozbiljan, posebno iz Rusije. Transfer je moguć već ove zime pa ne ostaje drugo nego pričekati službene ponude i reakciju Osijeka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.