Otac mu je nastupao za Hrvatsku, a on sada igra protiv nje na Olimpijskim igrama

Foto: EPA

RUKOMETAŠI Hrvatske i Njemačke igraju utakmicu trećeg kola skupine A olimpijskog turnira. Momčad izbornika Dagura Sigurdssona u prvom susretu pobijedila je Japan (30:29), dok je u drugom izgubila od Slovenije (29:31). Hrvatskoj slijede tri najteža suparnika u grupnoj fazi, Njemačka, Švedska i Španjolske, te su pobjede nužne kako bi osvojila jednu od prve četiri pozicije koje vode u četvrtfinale.

U sastavu Njemačke nalazi se Marko Grgić (20), lijevi vanjski čiji je otac Danijel (47) skupio 26 nastupa za reprezentaciju Hrvatske te igrao za Zagreb, Stralsunder, Willstätt-Schutterwald, Eisenach, Medveščak i Saarlouis. Danijel nije nastupio ni na jednom velikom natjecanju za Hrvatsku iako je 2004. bio na širem popisu za Europsko prvenstvo.

Marko Grgić zabio šest golova u prve dvije utakmice na Olimpijskim igrama

Njemački izbornik Alfred Gislason pozvao je Marka Grgića na olimpijski turnir. Po tri gola zabio je u pobjedama nad Švedskom (30:27) i Japanom (37:26), a sada će nastupiti protiv rodne zemlje svoga oca. 

Marko Grgić rođen je i odrastao u Njemačkoj, za čiju je reprezentaciju debitirao u svibnju u prijateljskoj utakmici protiv Švedske. Nije se očekivalo da će biti među putnicima za Pariz, no dobio je Gislasonovo povjerenje nakon odlične sezone u njemačkom prvoligašu Eisenachu, za koji je zabio točno 100 golova u Bundesligi.

"Marko je u klubu igrao vrlo uvjerljivo, nijedan naš drugi lijevi vanjski nije pokazao više od njega", obrazložio je svoju odluku Gislason, dok je Grgić poručio da bi osvajanje medalje tek što je došao u reprezentaciju za njega bilo nezamislivo.

Jasno, Grgić je imao pravo nastupa i za hrvatsku reprezentaciju, no ipak se odlučio predstavljati zemlju u kojoj je rođen i čiji jezik mu je materinji.

Analitičar o Grgiću: Munjevito je osvojio Njemačku

Danski rukometni analitičar i bivši profesionalni rukometaš Rasmus Boysen komentirao je Marka Grgića.

"Do prije godinu dana nije zaigrao u Bundesligi i do prije četiri mjeseca nije nastupio za reprezentaciju. Grgić je munjevito osvojio Njemačku i iznenađenje je u momčadi Alfreda Gislasona. Visoki lijevi vanjski sa snagom, dobrim udarcem i sjajnim rukometnim mozgom bit će vrlo zanimljiv za praćenje", rekao je Boysen.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.