Otkrivene poruke kojima je novinar izvrijeđao izbornika Poljske uoči Hrvatske

Michal Probierz Foto: EPA

POLJSKA i Hrvatska od 20:45 na Nacionalnom stadionu u Varšavi igraju utakmicu četvrtog kola skupine 1 elitnog ranga Lige nacija. Momčad izbornika Zlatka Dalić u ovaj susret ulazi kao druga u skupini sa šest bodova, odnosno nakon pobjede nad Škotskom (2:1). Poljaci su pak protekli vikend izgubili od Portugala (1:3) i tako ostali na tri boda, što znači da ih prema trenutačnom poretku očekuje doigravanje za ostanak u najvišem rangu Lige nacija.

Rezultatima te reprezentacije nezadovoljan je poljski novinar Piotr Kwiatkowski, koji radi za Eurosport. Przeglad Sportowy otkrio je da je Kwiatkowski u 4:20, u noći nakon poraza Poljske od Portugala, poslao uvredljive poruke poljskom izborniku Michalu Probierzu (52).

Poljski mediji objavili su poruke koje je Kwiatkowski poslao Probierzu:

"Rijetko ljudi koji su potpuno neprikladni za određeno područje, a vi ste apsolutno neprikladni za trenera, godinama funkcioniraju."

"Apsolutno niste sposobni biti trener."

"Vaše konferencije za medije su tragedija."

"Vi ste oličenje poljskog nogometa. Niste dovoljno dobri, što vam nitko nije rekao, ali vi ste si zamislili da jeste."

"U konačnici, odjenite se već jednom elegantno, a ne kao neki čudak."

Kwiatkowski: Ponijele su me emocije

Kwiatkowski se ispričao za svoje ponašanje u izjavi za Przeglad Sportowy: "Ponijele su me emocije nakon još jedne slabe utakmice. Ispričavam se izborniku i želim mu puno sreće protiv Hrvatske." 

Probierz je u rujnu 2023. preuzeo reprezentaciju Poljske, s kojom je u 14 utakmica ostvario sedam pobjeda, tri neriješena rezultata i četiri poraza. Ranije u karijeri vodio je niz poljskih klubova te poljsku U-21 reprezentaciju. S Cracovijom i Jagiellonijom je osvojio poljski Kup 2010. i 2020., a s istim klubovima je uzimao i nacionalni Superkup 2011. i 2021. godine.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.