Otkriveno zašto su Saudijci odustali od Viniciusa. "Dogodilo se neočekivano"

Foto: EPA

KHALED AL-ISSA, direktor saudijskog kluba Al-Ahlija, otkrio je da su ovog ljeta htjeli dovesti Viniciusa Juniora (24). Nakon što je Allan Saint-Maximin (27) otišao iz Al-Ahlija u Fenerbahče, Saudijci su trebali novog krilnog napadača. Meta im je bio brazilski ofenzivac i član Real Madrida, čiju vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 180 milijuna eura. 

Međutim, Al-Ahli je odustao jer su u prvu momčad ubacili saudijskog reprezentativca Firasa Al-Buraikana (20). Fokusirali su se, stoga, ipak na dovođenje centralnog napadača, a ne krila. "Postojala je želja za dovođenjem vrhunskog krila, Viniciusa, iz Real Madrida, ali se tijekom pregovora dogodilo nešto neočekivano, a to je da su saudijski igrači otišli među profesionalce kroz program stipendiranja.

Tako je i Al-Buraikan postao profesionalac. To je promijenilo naše prioritete i okrenuli smo se Ivanu Toneyju i Victoru Osimhenu", rekao je Al-Issa za Koora Rotanu, prenosi španjolski As. Toney je na kraju i potpisao za Al-Ahli.

Saudijci planirali ponuditi 500 milijuna eura za Viniciusa?

Podsjetimo, španjolski mediji pisali su da je neimenovani saudijski klub planirao ponuditi 500 milijuna eura za Viniciusa. Brazilac bi prema toj glasini dobio milijardu eura za pet godina, koliko bi proveo u Saudijskoj Arabiji, te bi postao zaštitno lice Svjetskog prvenstva 2034. godine.

Najveći transfer u povijesti nogometa jest onaj Neymara iz Barcelone u PSG. Parižani su 2017. godine za njega platili 222 milijuna eura. Dakle, Viniciusov potencijalni megatransfer u Al-Ahli bio bi daleko veći.

Viniciusov ugovor s Realom traje do ljeta 2027. godine. Otkako je 2018. stigao iz Flamenga za 45 milijuna eura, upisao je 269 nastupa, 84 pogotka i 78 asistencija. S madridskim klubom osvojio je 13 trofeja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.