Dalić je dao šansu Perišiću kada mnogi ne bi. Ovaj mu je to vratio na najbolji način

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

HRVATSKA nogometna reprezentacija pobijedila je Škotsku na Maksimiru u trećem kolu Lige nacija. Gosti su poveli autogolom Duje Ćaleta-Cara, ali je Igor Matanović prvijencem vratio stvari na početak već u idućoj minuti. Za 2:1 zabio je Andrej Kramarić u 70. minuti.

Time je Hrvatska praktički izbacila Škotsku iz kalkulacija za prva dva mjesta jer bi otočka momčad za taj pothvat morala gotovo sigurno uzeti devet bodova iz preostale tri utakmice. Jedno od najvećih iznenađenja u sastavu bio je Ivan Perišić, koji je igrao na neuobičajenoj poziciji, ali je sudjelovao kod oba gola Hrvatske.

Perišić podijelio navijače, a na kraju je sudjelovao kod oba gola

Naime, Zlatko Dalić je jednom od najboljih igrača u povijesti reprezentacije dao šansu u 3-5-2 sustavu, ali na desnom boku, što Perišić dosad nije igrao u reprezentaciji. Otkad se ozlijedio, a nakon toga i otišao iz Hajduka u burnoj atmosferi, njegov status u reprezentaciji jedna je od najčešćih tema među hrvatskim navijačima.

S jedne strane su oni koji mu priznaju zasluge, ali ističu da ima 35 godina, da je zbog ozljede praktički propustio cijelu sezonu i već dugo nema stabilnu klupsku situaciju. Drugi pak smatraju da posjeduje nevjerojatan voljni moment i fizikalije te da je i u slabijem izdanju jedan od najboljih krilnih igrača koje Dalić može pozvati.

Grafika: Sofascore

Na susretu protiv Škotske Perišić je odigrao 89 minuta. S ocjenom 7.5 prema Sofascoreu bio je drugi najbolji pojedinac susreta, iza Luke Modrića, koji je zaradio ocjenu 8.7. Perišić je pokušao najviše driblinga (4) i centaršuteva (6) i imao je najviše ključnih dodavanja u hrvatskoj reprezentaciji.

Na momente je bilo očito da u ovoj fazi oporavka od ozljede ne posjeduje moć kao prije godinu ili dvije. No, baš je on odlično ostavio povratnu loptu za Igora Matanovića kod prvog gola, dok je završnica akcije kod drugog gola krenula nakon njegovog proboja i centaršuta.

Dalić je poznat po tome da dugo vjeruje seniorima u svlačionici i Perišić je ovim učinkom vjerojatno podigao svoj status. Novu šansu za dokazivanje imat će već u utorak kada Hrvatska gostuje u Poljskoj.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.