Pogačarov izostanak s OI-ja izazvao je kontroverzu. On sad kaže: Bio sam uništen

Foto: EPA

SJAJNI biciklist Tadej Pogačar (25) nije nastupio na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Iako je naveo umor kao razlog toga što nije predstavljao Sloveniju u Parizu, njegovo otkazivanje Igara svejedno je izazvalo kontroverzu. U slovenskim medijima naglasilo se da njegova zaručnica Urška Žigart, također profesionalna biciklistica te aktualna slovenska prvakinja, nije bila dio reprezentacije koja je bila u Parizu.

Delo je tako pisalo da je "Pogačar službeno otkazao nastup u Parizu zbog umora, no kontroverze oko neulaska njegove zaručnice Urške Žigart u olimpijsku reprezentaciju nisu pozitivno utjecale na njegovu odluku". Slovenac je sada, mjesec dana nakon završetka Igara, ponovno istaknuo da je iscrpljenost bila glavni razlog neodlaska u Pariz.

"Nije mi se sviđalo što me puno ljudi guralo na Olimpijske igre, zvali su me i govorili da moram biti ondje jer ću lako osvojiti medalju. Ništa nije lako u biciklizmu, a osobito ne na OI-ju. Mislim da sam dobro odlučio jer sam dan nakon Tour de Francea bio potpuno uništen.

Noge su bile umorne, sezona je bila teška. Cijelo vrijeme sam bio u najvišoj brzini, a bio sam u odličnoj formi. Nakon što sam se ugasio poslije Toura, tijelo mi se ugasilo i osjećao sam se prilično loše u iduća dva tjedna", rekao je Pogačar na konferenciji za medije uoči utrke u Quebecu.

Trofejna karijera

Pogačar je ove godine osvojio svoj treći Tour de France nakon 2020. i 2021. godine Usto ima i dva druga mjesta iz 2022. i 2023. Postao je i osmi vozač u povijesti biciklizma s pobjedama na dvije najveće trotjedne utrke na svijetu, Giru d'Italia i Touru u istoj godini.

Pogačar je na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. osvojio broncu u cestovnoj utrci, a treći je bio i u cestovnoj utrci na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu 2023. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.