Pogledajte poljski nacionalni stadion na kojem će igrati Hrvatska

Screenshot: YouTube

HRVATSKA nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči sutrašnjeg susreta 4. kola skupine 1 elitnog razreda Lige nacija protiv Poljske u Varšavi. Igrači su trenirali na Nacionalnom stadionu Kazimierz Gorski, na kojem će sutra s početkom u 20:45 igrati utakmicu.

S kapacitetom od 58.580 sjedećih mjesta i pomičnim krovom, Nacionalni stadion je najveća nogometna arena u Poljskoj. Njegova izgradnja započela je 2008. godine, a dovršena je u studenom 2011. Riječ je o najvećem stadionu u Poljskoj, čija je izgradnja koštala 430 milijuna eura. Ime je dobio po legendarnom poljskom nogometašu i vjerojatno najboljem treneru u povijesti poljskog nogometa. Može ga se pronaći i pod imenom PGE Narodwy, što je naziv dogovoren sa sponzorom.

Stadion ima krov, grijani teren, podzemnu garažu...

Izgrađen je po uzoru na Arenu u Frankfurtu, ima pomični krov koji se može otvoriti ili zatvoriti, tako da igranje po kiši nije problem. Stadion je predstavljen svijetu na Europskom prvenstvu 2012. godine, kojem su domaćini bili Poljska i Ukrajina.

Na njemu je otvoreno spomenuto natjecanje, a igrale su se i po jedna četvrtfinalna te jedna polufinalna utakmica. Travnjak se može grijati po potrebi, za parking je napravljena podzemna garaža, a u sklopu stadiona je i teren za trening.

Može se prenamijeniti te postati dvorana za velike konferencije, koncerte i ostala sportska i kulturna događanja. Posljednji velik događaj na ovom stadionu bila je utakmica UEFA Superkupa ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.