Pogledajte prvi gol Brekala nakon odlaska iz Hajduka

Foto: EPA

BOLTON i Fiorentina odigrali su 1:1 u pripremnoj utakmici uoči sezone 2024./2025. Vodeći pogodak talijanskog prvoligaša postigao je Josip Brekalo (27) u 21. minuti. Hrvatski krilni napadač dočekao je povratnu loptu na rubu peterca te je puknuo iz prve i zabio prvi gol otkako je u lipnju završio posudbu u Hajduku. Strijelac engleskog trećeligaša bio je Victor Adeboyejo u 66. minuti.

Brekalu je ovo bio treći nastup za Fiorentinu u prijateljskim utakmicama, a svaki put je bio u početnoj postavi, najprije protiv klupskog U-19 sastava, a zatim je asistirao protiv Reggiane u pobjedi 4:0. Brekalo se pokušava nametnuti treneru Raffaeleu Palladinu kako bi ga zadržao u momčadi, odnosno kako ga klub ne bi poslao na novu posudbu. 

Palermo želi Brekala?

Talijanski mediji pisali su da Brekala prati drugoligaš Palermo. "Čuo sam i ja glasine o mogućem interesu Palerma, ali nismo još pričali o tome. Brekalo samo razmišlja o Fiorentini.  U ovom je trenutku totalno fokusiran na Fiorentinu.

Nismo konkretno pričali, ali mogu reći da je njegova koncentracija usmjerena na dobre stvari s Ljubičastima, s kojima je na pripremama", rekao je igračev agent Ismet Dizdarević, prenosi Ilovepalermocalcio.

Brekalo u pola sezone zabio dva i asistirao za osam golova Hajduka

Podsjetimo, Brekalo je prošle polusezone igrao na posudbi u Hajduku, u koji je stigao krajem siječanjskog prijelaznog roka. Iako je bio blizu povratka u Dinamo, na kraju je došao na Poljud u namjeri da pomogne Hajduku u borbi za naslov, kao i sebi u lovu na mjesto na Dalićevom popisu za Europsko prvenstvo. Ni jedno ni drugo nije uspio, a u 16 utakmica za Hajduk u svim natjecanjima zabio je dva gola i upisao osam asistencija.

Ranije u karijeri igrao je za Dinamo, Wolfsburg i Torino, dok je u Fiorentini od siječnja 2023. U dresu kluba iz Firence dosad je ukupno odigrao 29 službenih utakmica i postigao jedan gol. Ugovor mu vrijedi još dvije godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.